Hagyományos nokedli és tészta receptek

Hamis dödölle

2018.09.25 10:04

Ti készítettétek: Tóth Eria

Hozzávalók:

Nokedlihez:

Dödölléhez:

  • sertészsír
  • hagyma
  • tejföl vagy totu tejföl
  • kemény sajt a tetejére

Elkészítés:

3 db M-es tojáshoz (kb. 165 g) keverj 100 ml vizet, ha keményebb nokedlit kedvelsz, 120 ml vizet, ha puhábbat. Add hozzá a nokedli alapot és keverd simára. Tegyél fel vizet forrni kevés sóval és zsiradékkal, addig pihentesd a tésztát. Miután besűrűsödött  vízbe mártott evőkanállal szaggas galuskákat kb. 15 percig főzd. Óriásira nőnek!

Sertés zsírban dinsztelj hagymát, a galuskákat darabold fel.
Hőálló edényben a feldarabolt galuskákra terítsd rá a hagymát. Innentől nem paleo, mert hagyományos tejföl kerül rá (de  paleos marad, ha totuból készült házi "tejföllel" készül). Egy kis hagymás zsiradékkallocsold meg az egészet és kb 20 percig süsd. Miután kivesszed a sütőből reszelj rá kemény satot! Isteni finom lesz. 

 

Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:

 Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék

 

Címkék: paleo nokedli, gluténmentes nokedli, IR barát nokedli, CH diéta, cukormentes, laktózmentes, hamis dödölle

 

Nézd meg, hogyan készül a Brokkoli szószos (útifűmagliszt mentes) tészta!

 

Webáruház készítés