Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Keltes élmény receptek

Sajtos rúd (puhább változat)

2017.09.19 15:19

Hoztam egy receptet a Keltes élmény univerzális natúr ízű lisztkeverék teljes csomagjának felhasználására. Többen kértétek az arányok miatt.

Ez a sajtos rúd picit puhább a szoksásnál, bár lassan és tovább sütve ropogóssá tehető.

Hozzávalók:

300 g Keltes élmény univerzális natúr ízű lisztkeverék (termék itt)

4 M-es méretű tojás

140 ml víz

30 ml friss citromlé

100 g TOTU krém vagy extra (nem paleosoknak sajtkrém vagy ricotta)

100 g lágy kókuszzsír

10 g só

a tésztába 50 g érlelt cheddar sajt

a tetejére szórásnak 50 g érlelt cheddar sajt

1 egész tojás kenésnek

 

 

Elkészítés: a tojásokat, a vízzel, citromlével, sóval elkeverjük, beletesszük a kókuszszírt, a TOTU krémet és a sajtot, elkeverjük, majd a lisztkeveréket is. 30 perc hűtőben való pihentetés után pici liszten vagy bambuszrostliszten átgyúrjuk. Liszttel enyhén megszórt szilikonos nyújtólapon kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, gyorsan dolgozva, mert úgy egyszerűbb a tésztával bánni.

Megkenjük a kinyújtott lapot a felvert tojással. Tetszőleges rudacskákra vágjuk éles késsel vagy pizzavágóval, meghintjük a reszelt sajttal és 180 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt sütjük készre.

Érdemes többször ránézni, mert ahány sütő, annyi sütési idő.