Keltes élmény receptek

Tojásmentes töpörtyűs pogácsa

2019.01.03 13:46

Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

Hozzávalók:

Hajtogatáshoz:

  • 15 dkg darált töpörtyű
  • bors

A pogácsa tetejét lekenni:

  • 1 ek kókuszolaj
  • csipet őrölt pirospaprika


Elkészítés:

A tészta folyékony hozzávalóit keverd el a sóval, majd keverd hozzá alaposan a száraz hozzávalókat. Pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen.
Enyhén lisztezett felületen alaposan gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki 1 cm vastag téglalappá, és kend rá a töpörtyű krém ¾-ét.  Ízlés szerint sózd, borsozd.
Ezután következik a hajtogatás. A téglalap alakú tészta keskenyebb felét hajtsd fel a tészta kétharmadáig, majd a maradék részt hajtsd rá. A maradék töpörtyű krémmel kend meg ismét, (pici só, bors) ezután ismét a tészta 2/3-át hajtsd jobbról balra, és a maradékot a tetejére. Lisztezett felületen nyújtsd ki, ízléstől függően, vékonyabbra vagy vastagabbra.
Rácsozd be a tetejét és szúrd ki a pogácsákat, majd sütőpapírral bélelt tepsiben nagyon vékonyan, itt-ott kend meg a kókuszolajban feloldott őrölt pirospaprikával a pogácsák tetejét.
200°-ra előmelegített sütőben süsd 10 percig, majd további 20-25 percig 180°C-on.
Rácson hagyd kihűlni.

Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:

Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék

Címkék: paleo, gluténmentes , IR barát , CH diéta, cukormentes, laktózmentes, keltes élmény töpörtyűs pogácsa 

Nézd meg, hogyan készül a KAKAÓS-MEGGYES GALUSKA!

 

 

 

 

Webáruház készítés