Csodacsokis bögrés süti receptek

Bögrés ’Fanta’ szelet

2019.01.03 13:25

Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna receptje

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

  • 300 g totu
  • 150 g totukrém extra
  • 1 csomag zselatin (20 g)
  • 0,5 dl növényi tej (mandula)
  • 1 dl víz a zselatinhoz
  • ízlés és diéta szerint édesítő
  • ízlés szerint vanília (őrölt, vagy paszta)
  • 1 (nagy)) kezeletlen citrom héja és leve


Hozzávalók a narancsos zselé réteghez:

  • 5 dl frissen facsart narancs leve (vagy 100%-os narancslé)
  • 25 g zselatin
  • ízlés és diéta szerinti édesítő (ha szükséges)


Elkészítés:

A tészta folyékony hozzávalóit keverd össze, majd keverd csomómentesre a lisztkeverékkel. 120X20 cm-es szilikon formában, 3 perc alatt, 700 Watton, süsd készre a mikroban (vagy 180 fokon tűpróbáig a sütőben). Rácson hagyd kihűlni.

1 dl forró vízben old fel teljesen a zselatint. A krém hozzávalóit keverd egyneműre (legegyszerűbb egy turmix segítségével), majd keverd hozzá a feloldott zselatint.

A zselé hozzávalóit melegítsd össze, hogy a zselatin feloldódjon, de nem szabad forralni. A tésztán egyengesd el a kihűlt krémet, majd a krémen egyenletesen oszlasd el, a kihűlt zselé réteget. (Visszatéve a szilikon formába kentem meg és öntöttem le, majd dermesztettem a hűtőben.)

Pár órára tedd hűtőbe, de legjobb 1 éjszakára.  Vizes késsel szeleteld. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:

Éléskamra Csodacsokis paleo bögrés süti lisztkeverék

 Címkék: paleo hamis fanta szelet , gluténmentes , IR barát , CH diéta, cukormentes, laktózmentes, paleo nutellás

 

Nézd meg, hogyan készül a Totus epres csoki torta

Webáruház készítés