Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Tanácsok termékeinkhez

A karácsony elengedhetetlen része a finom sütemények és édességek elkészítése. Azoknak, akik gluténmentes étrendet követnek, a hagyományos receptek módosítása kihívást jelenthet. Szerencsére azonban a Gluténmentes Éléskamra Bejgli receptje megoldást kínál, így mindenki élvezheti a karácsony ízeit anélkül, hogy kompromisszumokat kellene kötnie az étrendjében. Ha te is kíváncsi vagy rá, hogyan készítsd el ezt a mennyei süteményt, és minden részletre kíváncsi vagy, akkor olvass tovább!

A gluténmentes sütés azoknak a gasztronómiai igényeknek a megfelelője, akik gluténérzékenyek, cöliákiások vagy egyszerűen csak kerülik a glutént. A glutén egy fehérje, amely a búzában, rozsban, árpában és zabban található meg. A gluténmentes sütés során ezeket a gabonaféléket kell kerülni, és helyette olyan alapanyagokat kell használni, mint a rizsliszt, kókuszliszt, mandula liszt, hajdína liszt, és egyéb, ma már széles körben kapható gluténmentes alapanyagok. 

 

 

A hagyományos kenyerek szerkezetének kialakításában nagy szerepe van a búzaliszt sikérképző tulajdonságának. A sikérháló elősegíti a sütéskor felszabaduló, gőzök és gázok megkötését, ami a tészták szerkezetét szivacsos, puha állagúvá teszi. Az ezt elősegítő fehérjék - a gliadin és glutenin - hiányoznak a gluténmentes lisztekből. A gluténmentes alapanyagokat azért ajánlott kombinálni, mert magukban morzsalékos, száraz pékárukat eredményeznek. Viszont, ha több fajta alapanyagot alkalmazunk, az alapanyagok jó tulajdonságai összeadódnak. A cél az, hogy állagban, küllemben és ízben is minél közelebb álljon a termék a hagyományos, búzalisztes verzióhoz.

Mi az a lassan felszívódó szénhidrát?

Szegény szénhidrátok az elmúlt évtizedben szinte közellenséggé váltak: olyan démonokká, akiket mindenáron el kell kerülni. Valójában a szénhidrátok nem a patás ördög rettenetes találmányai és nem az a céljuk, hogy minél hamarabb meghízz tőlük, sőt komoly szükséged van rájuk! Tudj meg róluk mindent!

Hisztamin diéta és az Éléskamra lisztek

Előre szeretnénk leszögezni, hogy nem vagyunk orvosok, sem dieteikusok. Ez a cikk azért jött létre, hogy termékeink között segítünk eligazodni azoknak, akik akár a hisztamin intolerancia, akár az alacsony hisztamin tartalmú étrendbe szeretnék beilleszteni az Éléskamra termékeinket.

Hozzátok szólunk tehát, akik szempontot figyelembe véve glutén, tej, szója, kukorica, édesítőszer, és tojásfehérje mentesen táplálkoztok.

 

Összegyűjtöttük Neked tudásunk legjavát, hogy számodra már sokkal egyszerűbb, sőt gyerekjáték legyen a finom és szuper állagú reform Éléskamra gluténmenteses kenyérek megsütése.

Jól érthető aranyszabályokkal készültünk, amikre muszáj figyelni a sikeres és csodás kenyérsütésekhez, péksüteményekhez.

Sokszor előkerülő fontos témát szeretnénk most körbejárni, hogy minél többet és pontosabban tudjunk segíteni Neked az Éléskamra lisztek felhasználásával kapcsolatban. Sikerélményre, egyszerű felhasználásra, végül kialakult rutinra törekszünk együtt.