Keltes élmény receptek

Diós-mákos kifli (tojásmentes)

2019.01.03 13:40

Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

Nagyon finom, pihe-puha kiflik.

Hozzávalók a tésztához:
(8 diós és 8 mákos)

Máktöltelék:

  • 50 g darált mák
  • kezeletlen fél citrom héja
  • ízlés és diéta szerint édesítő
  • közepes alma fele, reszelve
  • 25 ml friss narancslé, vagy növényi tej(ha szükséges, még kevés növényi tej, ne legyen száraz a töltelék, de ne is tocsogjon)


Dió töltelék:

  • 50 g darált dió
  • kezeletlen fél citrom héja
  • ízlés és diéta szerint édesítő
  • közepes alma fele, reszelve
  • 25 ml növényi tej ízlés szerint friss citromlé
  • (ha szükséges még kevés növényi tej, ne legyen száraz a töltelék, de ne is tocsogjon)

Elkészítés:

A tészta folyékony hozzávalóit keverd össze az eritrittel, majd alaposan keverd hozzá a száraz hozzávalókat. Pihented a tésztát hűvös helyen 30 percig.  Keverd össze a máktöltelék hozzávalóit majd ugyan így a diótöltelék hozzávalóit is. A tésztát oszd 2 egyenlő részre.

Enyhén lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki egyenként 0,5 cm vastag kör lappá.
A kör lapokat vágd 8 egyenlő része. A cikkekre tegyél 1 ek tölteléket, majd a szélesebb felétől kezdve, tekerd fel a tésztát, végül kunkorítsd be kiflik csücskeit.

 Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, enyhén kend le a kiflik tetejét kókuszolajjal (nagyon vékonyan).
A mákos kiflikre szórhatsz pici mákot, a diósokra pici darált diót. Így könnyen meglehet különböztetni sütés után is.
180°C-ra előmelegített sütőben süsd 30-35 percig.
Rácson hagyd kihűlni.
Ízlés szerint szórd meg por édesítővel.

Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:

Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék

Címkék: paleo, gluténmentes, IR barát , CH diéta, cukormentes, laktózmentes, keltes élmény diós mákos kifli

 

Nézd meg, hogyan készül a KAKAÓS-MEGGYES GALUSKA!

Webáruház készítés