Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Karácsonyi receptek

Macha teás-kókuszos-zöld citromos kosárka

2017.12.09 09:13

A Paleolit Éléskamra Puha és Illatos Mézeskalács lisztkeverékből is kétféle sütemény készült. A szokásos mézeskalács mellett készült egy macha teás-kókuszos-zöld citromos kosárka.


Elkészítési javaslat:

keverj el 2 db szobahőmérsékletű M-es tojást (kb. 115 g), egy tojássárgáját 130 ml langyos vízzel, 30 g mézzel, 60 g eritrittel, add hozzá a mézeskalács lisztkeveréket és 60 g lágy kókuszzsírt. Alaposan keverd össze. Pihentesd a tésztát hűvös helyen 30 percig.

Ekkor szilikonos lapon gyúrd át, majd nyújtsd el kb. 5 mm vastagságúra és szúrd ki a kívánt formákkal. Ismételd, míg el nem fogy a tészta. Rakosgasd távolabb egymástól tepsire a kekszeket. 170 fokra melegített alsó-felső fokozatos sütőben, 15 perc alatt készre sült. (világosbarna)
A fenti tésztából nemcsak Mézi készült, hanem egy izgalmas ízvilágú macha teás-kókuszos-lime-os kosárka is született, melyhez a fent leírt tésztát újra elkészítjük, majd a hűtőben pihentetett tésztából kis adagokat szilikonos muffinformákba vékonyan belenyomkodunk. (fontos, hogy elég vékony legyen a formákba a tészta, mert meg fog emelkedni).

Egy adag lisztkeverékből nekem 18-20 db muffinformám lett tele. Előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sül. Miután megsült vegyük kis és hagyjuk kihűlni a kis kosárkákat.

A krémhez 4 dl kókuszkrémet felrakok melegedni a tűzhelyre, melyhez hozzáadok két lime (zöld citrom) reszelt héját és kifacsart levét, egy vaníliarúd kikapart magját és ha kell egy kis eritritet (nekünk elég édes a kókuszkrém, így nem kellett tovább édesíteni). Ebbe keverjük a két teáskanál macha tea port és a 10 gramm zselatint. Fontos, hogy a zselatint akkor rakjuk bele, amikor a kókusztejszínes elegy nem túl forró, tehát az ujjunkat még nem kell belőle kirántani. Ezután levesszük a tűzhelyről és hagyjuk kicsit kihűlni, majd a krémet beleöntjük a kis kosárkákba és pár órára berakjuk a hűtőbe dermedni.

Recept forrása: Nagy Szilvi