Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Karácsonyi receptek

Mozart torta

2017.12.13 18:46

Hozzávalók:


Tortalap 1
-50g darált mandula +pisztácia keverék (lehet bármilyen dióféle)
20g mandulaliszt
1tk sütőpor gm
3 tojás szétválasztva
50 g eritrit

Tortalap 2 
Ugyanazok a hozzávalók, csak a mandulalisztet 20g holland kakaóporra cseréljük.

A menet is ugyanaz. 3 tojás fehérjét az eritrittel kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, végül a száraz alapanyagokat!
20cm es tortafomában 35 percig sütjük.

Krém:
-1 csomag Anyasüti csokis puding
-eritrit ízlés szerint
-400ml!! kókusztej
-3ek paleo nutella
-1 maréknyi pirított mogyoró darabkák (elhagyható)

Megfőzzük a pudingot, hagyjuk hülni, mikor langyos, hozzákeverjük a nutellát, hagyjuk teljesen kihülni, lehűtjük.

A torta összeállításához szükségünk van még :
-kb 150g paleo marcipánra (enyém pisztáciás mandulás)
-4ek cukormentes baracklekvárra, melyhez egy kis rum is löttyent
-4ek paleo nutellára
- marcipángolyókra
- éléskamra illatos mézeskalácsokra
-1nappal előre kemênyre kevert kókusztejszínhabra (3 cocomasból)
-1marék gránátalmamag

Jöhet a rétegezés és a díszítés! A marcipános réteg: a tortalapot megkentem nutellával, erre reszeltem a marcipánt. A csokis krém alá került a baracklekvár.

Kicsit összeretteb ez a recept a szokásos gyorsan elkészíthető sütiknél, de imádom ezt csinálni és tegnap éjszakás után ez pont jó elfoglaltság volt délutánra. A marcipángolyók és a mézeskalácsok receptjét is belinkelem.

A piskótát lehet Élêskamra piskótából is megoldani.

 

Marcipán golyók

200g finomra darált mandula ,por eritritol 1-2ek(ki milyen édesen szeretné) 1 tojás fehérje(ebből lassan annyit adunk hozzá,amennyit felfesz...)összegyúrjuk.hűtőben tárolljuk.

A nutellából halmocskákat rakunk egy sütőpapírra ,fagyasztóba rakjuk fél órára, ezután a marcipánba csomagoljuk és visszatesszük a fagyra amíg felolvad a csiki és felaprítjuk a dióféléket.

Csokiba mártjuk és tetszés szerint díítjük.

Recept forrása: Csánó Fehér Erika