Falusi kenyér liszt receptek

Olaszos falusi kenyérke

2018.07.22 14:03

Ti készítettétek: Kiss Viktória receptje

Hozzávalók:

Elkészítés:

3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml vízzel, 10 ml friss citromlével és 30 g folyékony zsiradékkal (jelen esetben olivaolaj), add hozzá a lisztkeveréket illetve a fűszereket (fokhagyma, bazsalikom) és lehetőleg dagasztó szárral kb. 2-3 percig keverd (vagy kanállal, de minél több levegőt igyekezz beledolgozni). 30 perc pihentetés után pici paleos liszttel szórt felületen gyúrd át (bambuszrost liszt vagy magliszt, manióka, stb). Kívánságod szerinti alakra formázd meg. Hintsd meg pici liszttel kívül, hogy házias hatású legyen és jó ropogós, majd vágd be 4-5 helyen mélyebben. Süsd készre alsó-felső fokozaton (légkeverés nélkül) 200 fokon 20 percig, majd 180 fokon 45 percig (egyénileg kicsit több vagy kevesebb lehet, a sütőtől függően). Rácson hűtsd ki, csak ezután vágd fel.

Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:

Éléskamra falusi fehér kenyér szénhidrátcsökkentett lisztkeverék

 

Címkék: paleo kenyér, gluténmentes kenyér, IR barát kenyér, CH diéta, cukormentes, laktózmentes, falusi kenyér 

 

Nézd meg, hogyan készül a falusi lepényke

Falusi lepényke

Webáruház készítés