Keltes élmény receptek

Pizzás stangli (tojásmentes)

2019.01.03 13:19

Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna receptje

Igazi finomság, akár ünnepekre, vagy ha egy kis sós, rágcsálni valóra vágyunk.
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, mutatós, ízletes és pihe-puha.

Hozzávalók:


Töltelékhez:

  • kb.: 5 ek cukormentes ketchup
  • éven túl érlelt sajt
  • szárított oregánó


Elkészítés: a folyékony hozzávalókat keverd össze, majd keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet és alaposan gyúrd össze. Pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen.  Enyhén lisztezett felületen gyúrd át, majd nyújtsd ki kb.: 0,5 cm vastag téglalappá. Vágd a tésztát 3 egyenlő részre. Az első tésztát kend meg ízlés szerint ketchuppal, szórd meg oregánóval és reszelt sajttal. Erre fektesd a következő tésztalapot, és ugyan úgy kend meg és szórd meg a hozzávalókkal. A tetejére helyezd a harmadik tészta lapot, és sodrófával enyhén nyújtsd egy kicsit, így jobban összetapadnak a lapok.
Vágd ízlés szerint hosszú csíkokra, majd enyhén megcsavarva, helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe a stanglikat

180°C-ra előmelegített sütőben, sütőtől függően süsd 20-25 percig.
Rácson hűtsd ki.

 

Süss, főzz  Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:

Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék

 

Címkék: paleo , gluténmentes , IR barát , CH diéta, cukormentes, laktózmentes, tojásmentes baconos stangli

Nézd meg, hogyan készül a HÁZI KRÉMES 

 

 

 

 

Webáruház készítés