Keményítő mentes univerzális receptek

Extra szénhidrát csökkentett piskóta

2018.10.18 12:11

Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

Hozzávalók: 

Válaszd ketté a tojásokat.
A fehérjét csipet sóval verd kemény habbá.
A tojások sárgáját az édesítővel keverd habosra, majd alaposan keverd hozzá a vizet, olajat és a lisztet.
Apránként, óvatos mozdulatokkal keverd hozzá a tojások fehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, egyengesd el a tésztát.
200°C-ra előmelegített sütőben süsd 18 percig, majd 180°C-on további 3-5 percig, sütőtől függően. 
Enyhén nedves konyharuhára borítva, tekerd fel a piskótát legalább 5 percre, majd teljesen kihűtve, kend meg cukormentes lekvárral.
Tetejét, ízlés szerint szórd meg por édesítővel.

Nagyon finom, puha, mellékíz mentes, könnyen tekerhető, egyáltalán nem törik a tészta. 
Próbáljátok ki!
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Webáruház készítés