Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Karácsonyi receptek

Stollen (Anyasütiből)

2017.12.05 18:42

 A tészta alapanyagai:

-60g Anyasüti puha piskóta
-30g mandulaliszt
-55g darált blansírozott mandula
-50g por eritrit
2 tk gm ,fm sütőpor
1 bio naracs reszel héja
-csipet só
1 drb házi tojás
60g cocomas 
50g folyékony kókuszolaj, vagy aki fogyaszthatja olvasztott vaj

A mákos réteg hozzávalói:

-50g cocomas
-2-3ek por eritrit
1 ek vaníliás pudingpor
5-6ek darált mák

A tészta:

A száraz alapanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, összekeverjük. Kicsit ragadós masszát kapunk, hagyjuk állni 15-20 percet. Bőven meghinthetjük a piskótaliszttel. Így egyszerűbben golyó alakúra gyúrjuk. Sütőpapíron kb 20 -30cm-esre sodorjuk.. nyugodtan szórd piskóta liszttel. Megkenjük a mákos töltelékkel, ehhez az alapanyagogat előzőleg összekeverjük. Datolyát is csavarhatunk bele. Most kalács alakúra tekertem. Legközelebb hajtogatom. Akkor a repedések sem lesznek mélyek (szerintem).

175 fok légkeverées sütés 20 perc 
Ezután nem légkeveréses sütés 15 perc.
Forrón lekenjük zsiradékkal,por eritrittel meghintjük.
Igazi "Stollen" állag.

Recept forrása: Csánó Fehér Erika