A természetes borkősavat tartalmazó sütőpor nem tartalmaz foszfátokat, amelyek a szervezetünkre kedvezőtlen hatást gyakorolhatnak (pl. kivonják a vitaminokat, ásványi anyagokat) és kukoricakeményítőt sem használtunk. Kiadósabb a felhasználása, kevesebb is elegendő a megszokott sütőporhoz képest, hiszen csak annyi tápióka keményítőt adtunk hozzá, mely az aktív hatóanyagokat egyenletesen elegyíti.
A Paleolit Éléskamra sütőpor gondosan összeállított arányainak köszönhetően nincs szúrós szódabikarbóna íze, a vele készült sós vagy édes pékáruból nem érződik ki az íze.
Felhasználási javaslat: a csomagoláson lévő muffin a Csodacsokis bögrés sütiből készült a rajta lévő recept szerint kikeverve. További 2 g Éléskamra sütőpor adagolásával. 4 muffin formában adagold a masszát és süsd 180 fokon30percig. Tápióka keményítővel és természtes borkósavval készült sütőpor. Mely alkalmas mindenféle liszt térfogatának növelésére. Javasolt mennyiség: 100 g paleo liszthez egy csapott mokkáskanál sütőpor adagolása (kb. 2-3 g).
A sütőport 1 evőkanál citromlével érdemes kipezsegtetni.
Összetevők: savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.