Elkészítés: Keverj össze 250 g pogácsa lisztet és 5 g gluténmentes porélesztőt. Add hozzá a 200 ml langyos növényi tejet, 20 ml friss citromlevet, 100 g szobahőmérsékletű puha növényi margarint (lehet kókuszzsír is), 50 g növényi sajtot a tésztába. Mindezt keverd alaposan össze és pihentesd 20 percet hideg helyen, hogy sűrűsödjen. A kész tésztát lisztezve nyújtsd el, kend le olvasztott zsiradékkal és hajtogasd egymásra minél több rétegben. Nyújtsd kb 15-20 mm vastagra a tésztát, vágd rácsosra a tetejét és 3 vagy 4 cm-es szaggatóval vágd ki a pogácsákat. A maradék tésztát gyúrd újra és ismételj, míg el nem fogy. A tepsire téve növényi zsiradékkal kend le, szórd meg növényi sajttal vagy magokkal. A tepsin keleszd készre 20 percig langyos, meleg helyen. Süsd készre alsó-felső módon 190 fokon 20-22 perc alatt.
Összetevők: gluténmentes lisztek (kölesliszt, barna rizsliszt, cirokliszt), tápióka keményítő, rostkeverék (bambuszrost liszt, útifűmaghéjliszt), savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, himalaya só. Csak természetesen előforduló rostokat és cukrokat tartalmaz. Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Allergén anyagok lásd vastagon szedve
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben: Energia kj: 1247,2; Energia kcal: 306,8; Zsír: 1,7g amelyből telített zsírsavak: 0,3g, Szénhidrát: 60,8g amelyből cukrok: 0g; amelyből poliolok: 0g Fehérje: 6,0g; Só: 2,8g; Rost: 11,5g