Paleo citromos álom torta eperrel
Ti készítettétek:
Paleo citromos álom torta eperrel
Omlós pikóta lisztkeverék
Derecskeiné Horváth Zsuzsanna alkotása ez a torta, ami akár az eper szezon csúcsa is lehet.
Paleo citromos álom torta eperrel
Eredetileg ezt a tortát eper nélkül készítik. Egyszer kipróbáltam eperrel, és így még finomabb. Nagyon ízletes a citromos krémhez a finom eper. Próbáltam már más gyümölcsökkel is, de eperrel a legfinomabb.
Hozzávalók egy 24 cm-es piskótához (tortához):
fél csomag Éléskamra Omlós piskóta lisztkeverék
http://
3 M-es tojás
30 g eritrit, vagy ennek megfelelő ízlés szerinti édesítő
3 evőkanál hideg víz
2 evőkanál kókuszolaj
fél csipet só
Krémhez:
30 dkg totukrém extra
2 dl kókusztejszín
1 kezeletlen citrom reszelt héja (ha kicsi a citrom, akkor 2 db)
1 kezeletlen citrom leve (ha kicsi a citrom, akkor 2 db)
Ízlés szerint édesítő
5 g zselatin 1 dl nem túl forró vízben feloldva
A torta tetejére:
ízlés szerint eper, kb. 50 dkg
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Válaszd ketté a tojásokat.
A tojásfehérjét 15 g eritrittel és a sóval verd kemény habbá.
A tojások sárgáját a másik 15 g eritrittel habosítsd fel, majd keverd el a vízzel és az olajjal. Ezután keverd hozzá a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal, apránként, hogy a hab ne törjön össze, a tojások habját is. 24 cm-es torta formában süsd 180°C-on, sütőtől függően kb.25 percig, majd rácson hagyd kihűlni.
Amíg hűl, készítsd el a krémet. A jól behűtött kókusztejszínt verd kemény habbá.
A totukrém extrához keverd hozzá a citromlét, reszelt citromhéjat, édesítőt és a feloldott zselatint, végül a felvert kókusztejszínt. Mindenki ízlése szerint ízesítse még, ha szükségesnek tartja.
Kend meg vele a kihűlt piskótát.
A torta tetejét szórd meg a megtisztított és apróra vágott eper darabokkal. Lehet egész eperrel is díszíteni, de így könnyebb felszeletelni.
1-2 órára tedd hűtőszekrénybe, hogy jól lehűljön és az ízek is összeérjenek.
Ha előre szeretnél dolgozni, fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, akkor az epret behűtve, frissen, fogyasztás előtt tedd a torta tetejére, vagy öntsd le az epret zselével, akkor az eper nem „esik össze” .
Elképesztően finom, frissítő, krémes gyümölcsös torta.
Ha nem tortának szeretnéd elkészíteni, esetleg dupla adagban (érdemes!), akkor duplázd az adagokat és a piskótát 28X36 cm-es tepsiben süsd.
Forrás:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=802736109925643&set=gm.376181799550913&type=3&theater&ifg=1