Cseresznyés gyömbéres galette
Ti készítettétek:
Cseresznyés gyömbéres galette
Rengeteg cseresznye érik nálunk, és igyekszünk minél jobban és többféleképpen felhasználni, amíg még lehet.
Az a jó ebben a sütiben, azon kívül, hogy szerintem nagyon szép látványos, hogy pillanatok alatt kész van és bármilyen szezonális gyümölccsel tuti finom lesz! :) Tervben van sós változatok elkészítése is, úgyhogy hamarosan olyan is jönni fog.
Kétféle receptet írok hozzá, az első a mostanié lesz, a másik pedig egy régebbi poszt, ez lisztkeverékmentes, itt találjátok.
Hozzávalók:
-1 csomag Paleolit Éléskamra enyhén édes nyújtható lisztkeverék (maglisztmentes nyújtható lisztkeverékből is készíthetö)
-10 dkg kókuszolaj
-3 M-es tojás
-2 ek sűrű kókusztej
-5 dkg darált mandula
-kb 15 dkg magozott cseresznye
-2 ek eritrit
-1-2 kk fahéj
-2 centi reszelt gyömbér
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a tojásokat, kókuszolajat, kókusztejet majd öntsük hozzá a lisztkeveréket és a mandulát és jól dolgozzuk össze.
Ezután hagyjuk hűtőben pihenni amíg összeállítjuk a cseresznyés tölteléket.
A cseresznyét magozzuk ki, reszeljük hozzá a gyömbért, végül keverjük hozzá a fajéhat és az eritritet is.
A hűtőből kivéve két szilikonos sütőpapír között nyújtsuk vékonyra a tésztát, A felső réteget húzzuk le róla és a tésztát tegyük egy nagy tepsibe.
A cseresznyés tölteléket egyenletesen oszlassuk el a tészta közepén, majd a maradék tésztát hajtsuk vissza a töltelék irányába.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25 perc alatt süssük készre.
Forrás:
http://enkicsipaleokonyham.blogspot.com/2016/06/cseresznyes-gyomberes-galette.html