Elefántszem (paleo)
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Puha csokis piskóta, mennyei citromos totu krém, banán, finom csokoládéval.
Hozzávalók a piskótához:
- fél csomag Éléskamra Omlós piskóta Szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 3 M-es tojás
- 30 g eritrit, vagy annak megfelelő édesítő
- 1 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál víz
- 3 evőkanál kókuszolaj
Töltelék:
- 250 g totu
- 150 g totu krém extra
- ízlés szerint édesítő
- 1 kezeletlen citrom héja
- 1 kezeletlen citrom leve
- 20 g zselatin 1 dl meleg vízben feloldva
- 1 nagy banán
Tetejére:
- 150 g paleo csokoládé
- 1 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
A totut, a totu krém extrával, édesítővel, citromlével, citromhéjjal és a feloldott zselatinnal keverd össze és tedd a hűtőbe dermedni.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
A tojásokat válaszd ketté. A tojás fehérjét verd kemény habbá.
A tojások sárgáját az édesítővel habosítsd fel, majd keverd hozzá a vizet és az olajt. Add hozzá a kakaóport és a lisztet, és jó alaposan keverd össze. Végül apránként, óvatos mozdulatokkal (hogy a habot ne törd össze) keverd hozzá a tojásfehérje habot.
Egy 15X 18 cm-s sütőpapírral bélelt tepsiben egyengesd el a tésztát, és süsd 180°C-n kb. 15-20 percig. Végezz tűpróbát. Amikor megsült, egy tiszta konyharuha segítségével tekerd fel a piskótát, így megtartja a formáját.
Olvaszd fel a csokoládét, és amikor langyosra hűlt keverd hozzá az olajt.
A kihűlt piskótát kend meg a totu krémmel, a közepére helyezd a megtisztított banánt, és tekerd fel.
Öntsd le a csokoládéval, tedd hűtőbe pár órára dermedni, és az ízeket ősze érni.
Nagyon ízletes sütemény.
Süss, főzz Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Omlós piskóta Szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo elefántszem, gluténmentes elefántszem, IR barát omlós piskóta alaprecept, CH diéta, cukormentes, laktózmentes, elefántszem
Nézd meg, hogyan készül a CSOKIS, TÚRÓS (PALEO), GYÜMÖLCSÖS