A frissen kisült zsemle illata pont olyan csábító, mintha a pékség előtt sétáltál volna el. Puha állaga rabul ejt majd.
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 40%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Mit készíthetünk belőle?
Magasabb rost tartalma lassítja a szénhidrátok felszívódását. Az elkészített zsemlék fagyaszthatók is. Felengedni szobahőmérsékelten érdemes.
6 db ropogós héjú, belül puha, omlós zsemle alapanyaga, melyhez csak tojás, zsiradék és víz hozzáadása szükséges.
A csupán 2 db tojásnak köszönhetően a kisült zsemlének nincs tojás íze, így azoknak is kiváló végeredményt nyújt a keverék, akik a maglisztekkel készült sós pékárukban ezt nem kedvelik.
Kinek ajánljuk?
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült kenyérpótlóktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült zsemlét tekintve.
Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, sárga lenmagliszt, lenmagpehely, Éléskamra Foszfátmentes sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), útifűmaghéj liszt, himalaya só
Allergén anyag lásd. vastagon szedve.
A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra Foszfátmentes sütőport használjuk.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, kókuszlisztet és élesztőt.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
ALAPRECEPT
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 2 db M-es tojás (kb. 110 g)
- 160 ml víz
- 10 ml friss citromlé
- 2 ek olvadt zsiradék
Elkészítési javaslat: 2 db M-es tojáshoz (kb. 110 g) keverj 160 ml vizet, 10 ml friss citromlevet és 2 ek. olvadt zsiradékot/olajat. A Császárzsemle liszttel keverd egyenletesre. 20 perc pihentetés után gyúrd át és szilikonos nyújtólapon, enyhén lisztezett felületen tenyereddel görgetve készíts 6 db zsemlét belőle (kb. 5-6 cm nagyságúakat). Keresztezve vágd be, majd sütőpapíron távolabb téve egymástól, süsd 200 fokon alsó-felső sütésen, kb. 30-35 percig. Kihűlve fogyasztandó. A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.
TOVÁBBI KREATÍV RECEPTEKET EZEN A LINKEN TALÁLSZ! GYŰJTS INSPIRÁCIÓT A FELHASZNÁLÁSHOZ! CSÁSZÁRZSEMLE LISZT RECEPTEK
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Ti mondtátok:
Sz. Andrea: "Nagyon szeretem ezt a lisztkeveréket, mert könnyű dolgozni vele és nagyon finom. A gyerekeknek szinte mindig ezt vagy a Sokmagvas bagettet sütöm tízóraira, van hogy a gyerekek barátai is esznek belőle ha nálunk töltik a délutánt, volt hogy már az is mondták, milyen finom, pedig egészséges! :) "
K. Zoltán : "Köszönöm, hogy vagytok :) Nekem ügyetlen férfinek is sikerült megsütni és bevinni a kórházba a kismama nejemnek heteken keresztül a Császárzsemléket és Sokmagvas bagettek és a gyerek sem halt éhen itthon Anya nélkül! :) "
L. Éva: "Tudom, hogy eredetileg Császárzsemle lisztkeverék, de én imádom a belőle készült gyrost :) mindenkinek ajánlom."
Ti készítettétek:
Ezt a receptet Bacsa Veronika készítette.
A hozzá tartozó eredeti bejegyzést és receptet itt találod:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=987657051366839&set=gm.709503105895386&type=3&theater
Ezt a receptet Vida-Gősi Bernadett készítette.
A hozzá tartozó eredeti bejegyzést és receptet itt találod:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=872349586216445&set=gm.526559590856406&type=3&theater
Bagel
Forrás:
http://enkicsipaleokonyham.blogspot.com/2016/04/bagel.html
Paleo túrógombóc rebarbarás eperszósszal
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Gyros pitában
Recept forrása: http://panitakedvencei.blogspot.hu/2016/04/gyros-pitaban-paleo.html?q=%C3%A9l%C3%A9skamra
Császárzsemle házi csirke májkrémmel
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna