20.000,-Ft rendelés felett a szállítás ingyenes! 
Már rendelhetők a karácsonyi, limitált kiadású, ünnepi lisztkeverékek! 

Kérdése van? Hívjon minket! +36 305577652

Omlós piskóta receptek

Erdei gyümölcs krémes torta

2018.04.26 11:52

Ti készítettétek

Erdei gyümölcskrémes torta

Omlós piskóta lisztkeverék

 

Piskóta:
A csomagoláson található recept alapján készítjük.
Krém:
- 250 g erdei gyümölcs
- 1,5 dl víz
- 4 dl kókusztejszín
- édesítő 
- citromlé ízlés szerint
- egy zacskó - 20 gramm-  zselatin (én itt, Szlovákiában csakis ezt használom)
(A gyümölcsök, a víz és a kókusztejszín arányával bátran lehet játszadozni, a lényeg, hogy a 3 hozzávaló együttes súlya 800 gramm legyen. )
+ a krémbe ízlés szerint gyümölcs, én 100 g erdei gyümölcsöt szórtam bele (opcionális)
+ a tetejére min. 72%-os étcsoki és kókuszolaj összeolvasztva (opcionális)
Elkészítés:
 A vízben feloldottam a zselatint, majd állandó kevergetés mellett felmelegítettem (nem forraltam! ). A krémhez összeturmixoltam a 250 grammnyi erdei gyümölcsöt, az édesítőt, a citromlevet és a kihűlt zselatint, majd a masszát beleforgattam a keményre vert kókusztejszínhabba (legyen nagyon hideg, hogy fel tudjuk verni!
A kapcsos forma peremét is kibéleltem papírral (ennél a tortánál még nem, de rájöttem, hogy a gyümölcs a tortaformához érve oxidálódik/elszíneződik, ezt elkerülendő azóta inkább kibélelem a tortaforma oldalát is, majd kis darab átlátszó ragasztóval rögzítem). A krém felét a tésztára öntöttem, megszórtam gyümölccsel, majd ráöntöttem a többi krémet is, a tetejét elsimítottam. 
Gyümölccsel és szeletelt mandulával díszítettem.
Balázsy Nóra receptje
Forrás: