20.000,-Ft rendelés felett a szállítás ingyenes! 
Már rendelhetők a karácsonyi, limitált kiadású, ünnepi lisztkeverékek! 

Kérdése van? Hívjon minket! +36 305577652

Omlós piskóta receptek

Eszterházy torta (paleo)

2018.05.04 16:40

Ti készítettétek

Eszterházy torta (paleo)

Omlós piskóta lisztkeverék

Derecskeiné Horváth Zsuzsanna receptje:

Hozzávalók a tésztához:
7 M-es tojás
70 g eritrit, vagy annak megfelelő édesítő
200 g darált dió
20 g Éléskamra Omlós piskóta lisztkeverék
http://www.paleonagykereskedes.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170

Hozzávalók a krémhez:
2 csomag ANYAsüti Bourbon vaníliás krémpuding por
http://www.paleonagykereskedes.hu/ANYAsuti-Bourbon-vanilias-krempuding-por-45-g
8 dl mandulatej
ízlés szerint édesítő
50 g kókuszzsír (nem paleózoknak Ír vaj, az adja meg az igazi ízét)

Mázhoz: 
200 g kakaóvaj
2 teáskanál kókusztejpor
2 teáskanál kókuszolaj
50 g paleo étcsokoládé

Díszítéshez:
darált dió

Elkészítés: először a pudingot készítsd el a zacskón megadott recept szerint 8 dl mandulatejjel és az édesítővel. ( Kóstold, és ízlés szerint ízesítsd, adhatsz még, hozzá vaníliát.) Amikor langyosra hűlt, add hozzá a kókuszzsírt, majd tedd be a hűtőbe dermedni. ( Kóstold, és ízlés szerint ízesítsd, adhatsz még, hozzá vaníliát.)
Készítsd el a tésztát. A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. A tojásokat válaszd ketté. A tojásfehérjéket, verd kemény habbá, a sárgáját az édesítővel jól habosítsd fel.
A darált diót keverd össze a liszttel, majd keverd hozzá a sárgájához. Végül apránként, óvatos mozdulatokkal keverd hozzá a kemény habot.
22 cm átmérőjű (szilikon) tortaformában, 180°C-on süsd 25-30 percig. Végezz tűpróbát, ha nem ragad, akkor megsült. A formából kivéve, rácson hagyd teljesen kihűlni.
Gőz felett olvaszd fel a kakaóvajat, keverd hozzá a kókusztejport, édesítőt és a kókuszolajt.
Olvaszd fel az étcsokoládét is.
Amikor a tészta kihűlt, vágd 3 egyenlő részre (lapra), töltsd meg a krémmel, és egy kevés krémmel kend meg körbe az oldalát is, majd szórd meg körbe darált dióval.
Amikor mind a két csokoládé langyosra hűlt, a „fehércsokoládéval” öntsd le a tetejét, vigyázva, hogy ne folyjon le az oldalán. Egyenletesen simítsd el, majd az étcsokoládét egy nagyon vékony csövű habzsákba, vagy annak hiányában egy kisebb simítózáras zacskóba téve, a zacskó egyik csücskét picit levágva, gyors mozdulatokkal díszítsd párhuzamos egyenes csíkokkal. Egy éles késsel a csíkokra merőlegesen húzz csíkokat, így formázod a torta mintáját. Először kb. 4 csíkot húzz, egymástól egyenlő távolságra, majd a csíkok között az ellenkező irányba húzz ismét csíkokat, így megkapod az adott mintát. Nem kell tőle megijedni! Vagyis először az egyik irányba húzod a csíkokat, majd fordítasz a tortán egy fél fordulatot és ismét húzol csíkokat, az előzők között.
Tedd a tortát pár órára hűtőbe dermedni. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Forrás:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=805540992978488&set=gm.378746452627781&type=3&theater&ifg=1