Nudli fahéjas vanília pudinggal (paleo)
Ti készítettétek:
Nudli fahéjas vanília pudinggal (paleo)
Derecskeiné Horváth Zsuzsa ismét csodásat alkotott :
40 dkg főtt, pürésített, kihűtött batátát, 20 dkg (sajtreszelőn) reszelt almával, 1 tojással, 1 csomag Éléskamra Magliszt-mentes nyújtható tészta alapliszttel keverj össze, és hagyd pihenni 30 percig.
http://www.paleonagykereskedes.hu/…/Eleskamra-Magliszt-ment…
1 csomag Anyasüti Bourbon vaníliás krémpuding port, a csomagoláson lévő recept szerint, főzz krémesre, majd ízlés szerint, keverj hozzá őrölt fahéjat.
http://www.paleonagykereskedes.hu/ANYAsuti-Bourbon-vanilias…
Tegyél fel forrni vizet.
A tésztát, lisztezett felületen, gyúrd át, nyújtsd ki 1 cm vastagra, és vágd 1 cm széles, hosszúkás csíkokra.
A hosszúkás csíkokat (ha szükséges lisztezett felületen) a tenyereddel, enyhén lisztezett felületen, sodord meg egy kicsit, és egyszerre akár 4-5 csíkot egymás mellé téve vágj kb.2-3 cm-s darabokra.
Forrásban lévő vízben, ha feljönnek a nudlik a víz tetejére, még 1 percig főzd.
Hideg vízben öblítsd le és csepegtesd le.
Kevés kókuszolajon pirítsd át a nudlikat, ízlés szerint szórd meg por édesítővel és a pudinggal tálald.
Legközelebb megpróbálom batáta helyett, cukkinivel készíteni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!