Nem szeretjük az ilyen híreket, de sajnos az aranylenmagliszt országos hiánycikk lett,
így néhány termékünk átmenetileg (előreláthatólag 2-3 hétig), nem lesz elérhető.
Dolgozunk rajta, hogy minél hamarabb beszerezzük és amint megérkezik, folytatjuk a gyártást.
 Addig is rengeteg más finomsággal várunk és ha szeretnétek alternatív
megoldást, írjatok nekünk, segítünk! Köszönjük a megértéseteket és a türelmeteket! ️

2025.03.19.

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36 305577652

Fánk és nudli liszt receptek

Fehér csokis puha fánk

2018.02.25 19:09

1 csomag Éléskamra Puha fánk lisztkeveréket a zacskón lévő recept szerint készítsd el:

3 M-es tojást (kb. 165 g) és 1 M-es tojássárgáját keverj el 150 ml hideg vízzel, 60 g eritrittel vagy más édesítővel. Add hozzá a fánklisztet és keverd csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel. Hagyd pihenni a tésztát 30 peret hűvös helyen, majd enyhén lisztezve jól gyúred át. Ezt követően lisztes felületen nyújtsd el 8-10 mm-esre, kb. 5 cm-es formával szaggatva 20 db fánkod lesz. Közepébe nyomj mélyedést, majd nem túlforró, legalább 2 cm magas mennyiségű zsiradékon süsd készre oldalanként 2-3 perc alatt. A fánkok sütés közben szép vastagra nőnek. Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható.


100 g kakaóvajat, vízgőz felett olvassz fel, ízlés szerint vaníliával és édesítővel ízesítsd (lehetőleg por állagúval) 1 teáskanál kókusztejporral és 1 teáskanál kókuszolajjal keverd össze. Kend meg a fánkok tetejét, majd paleo csokoládéval díszítsd.

Jó étvágyat! Érdemes kipróbálni!

Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna