Új fejezet az Éléskamra életében!

Kedves Vásárlóink!
2024.08.20-tól az ÉLéskamra lisztek gyártását és forgalmazását a Paleo Központ vette át.
A nagy érdeklődés és az átállás miatt előfordulhat, hogy a rendelések kicsit késnek!

Mindent megteszünk, hogy másnapra odaérjen a csomag, ahogy eddig is!

Köszönjük szépen a türelmed!

Csatlakozz a facebook oldalunkhoz, ott frissítjük a híreket!

Kérdése van? Hívjon minket! +36 305577652

Fánk és nudli liszt receptek

Fehér csokis puha fánk

2018.02.25 19:09

1 csomag Éléskamra Puha fánk lisztkeveréket a zacskón lévő recept szerint készítsd el:

3 M-es tojást (kb. 165 g) és 1 M-es tojássárgáját keverj el 150 ml hideg vízzel, 60 g eritrittel vagy más édesítővel. Add hozzá a fánklisztet és keverd csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel. Hagyd pihenni a tésztát 30 peret hűvös helyen, majd enyhén lisztezve jól gyúred át. Ezt követően lisztes felületen nyújtsd el 8-10 mm-esre, kb. 5 cm-es formával szaggatva 20 db fánkod lesz. Közepébe nyomj mélyedést, majd nem túlforró, legalább 2 cm magas mennyiségű zsiradékon süsd készre oldalanként 2-3 perc alatt. A fánkok sütés közben szép vastagra nőnek. Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható.


100 g kakaóvajat, vízgőz felett olvassz fel, ízlés szerint vaníliával és édesítővel ízesítsd (lehetőleg por állagúval) 1 teáskanál kókusztejporral és 1 teáskanál kókuszolajjal keverd össze. Kend meg a fánkok tetejét, majd paleo csokoládéval díszítsd.

Jó étvágyat! Érdemes kipróbálni!

Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna