Fehérjedús narancsos kuglóf
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 csomag Éléskamra Omlós Piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 6 db M-es tojás (kb. 320 g)
- 30 g + 40-50 g eritrit
- 6 ek frissen facsart narancslé
- 1 kezeletlen citrom és a narancs héja
- 3 ek olvadt kókuszzsír
- 20 dkg totu
Elkészítés:
6 db M-es tojást (kb. 320 g) válassz ketté.
A fehérjét 30 g eritrittel verd kemény habbá, a sárgáját 40-50 g eritrittel, robotgéppel keverd fehéredésig.
A sárgája habhoz adj 6 evőkanál frissen facsart narancslevet, 1 kezeletlen citrom és narancs reszelt héját, 3 evőkanál olvadt kókuszzsírt, 20 dkg totut majd 1 csomag Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeverékkel keverd simára.
A tojásfehérje habot fokozatosan adagold hozzá, óvatos, nagy mozdulatokkal, hogy ne törjön össze.
1 marék mazsolát keverj hozzá (elhagyható).
Szilikon kuglóf formába töltve, 180 fokon süsd, 35-40 percig.
A formából kifordítva, rácson hűtsd ki.
Mennyei puha, finom citrusos, totus kuglóf.
Érdemes kipróbálni!
Süss, főzz Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Omlós Piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo narancsos kuglóf, gluténmentes narancsos kuglóf , IR barát narancsos kuglóf, CH diéta, cukormentes, narancsos kuglóf
Nézd meg, hogyan készül a Puncstorta