Gesztenyés meggyes kevert (paleo)
Ti készítettétek:
Gesztenyés meggyes kevert (paleo)
Omlós piskóta lisztkeverék
A sütemény alapja az itt található, nagy sikert aratott meggyes kevertem volt. Kicsit felturbóztam és karácsonyibb ízvilágot kapott, ünnepibb külsővel.
A meggybefőttet leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgáját fehéredésig keverjük az eitrittel. Hozzáadjuk a vizet és a kókuszolajat, majd a lisztet is. A tojásfehérje hab harmadával fellazítjuk a masszát, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze és a tészta levegős maradjon, hozzáforgatjuk a maradék habot is. 25 x 25 centis, sütőpapírral bélelt formába töltjük. Megszórjuk 20 dkg meggyel. 175 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A gesztenyés részhez a tojásfehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A gesztenyemasszát elkeverjük az eritrittel, a kakaóval és a rummal. Fellazítjuk a tojáshab harmadával, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze és a tészta levegős maradjon, hozzáforgatjuk a maradék habot is. 10-es sima csőrös habzsákba szedjük és a sütőből kivett, eddig 20 percet sült tészta tetejére nyomjuk rács szerűen (bátran lehet vastagabbra nyomni a rácsot, bőven van massza hozzá). Visszatesszük a sütőbe és további 20 perc alatt készre sütjük. ha kihűlt a befőttből megmaradt meggy szemekkel díszítjük.
Forrás:
http://tucsokbogar.blogspot.hu/2017/11/gesztenyes-meggyes-kevert-paleo.html?q=%C3%A9l%C3%A9skamra