Sampion krémleves ízbombává fokozva (paleo)
Ti készítettétek:
Sampion krémleves ízbombává fokozva
Maglisztmentes lisztkeverék
Ma reggel vezetés közben a mai vacsorát tervezgettem. Éjszakai ügyelet után ilyen gondolatok könnyebben nyitva tartják a szemem:)))))
Az ételnek gyorsan kellett elkészülnie, finomnak kellett lennie és nem utolsó sorban izgalmasnak is!!! A gyorsan, finomat kategóriába nálam a krémlevesek tartoznak. Talán azért is, mert van egy csodálatos gépem, melynek segítségével hipp-hopp kész a leves. Csak beledobáljuk az alapanyagokat, víz fűszerek, bekapcsol. A Vegital gép maximum 30 perc alatt készre főzi. Bármilyen zöldségből, tetszés szerint variálható! Csak ajánlani tudom mindenkinek! Tehát van egy krémlevesünk. A mai választás nálam a gomba-karfiol krémleves. Ő az alap. Kicsit fokozzuk az élvezetet! Minden krémleves fokozható az ízvilágát tekintve! Kombinálható, variálható pirított magvakkal, pirított szalonnával, kenyérkockával. Nálam ma a sajtokra esett a választás. Parmezán, Cheddar. Igazi ízbomba! Erre jött még egy kis Prosciutto. De ez még nem a maximum!! Jött hozzá egy kis ropogós pizzás csavart stangli. A sajtot pedig nem ám csak úgy rászórtuk, nem, nem!! Rászórtuk a forró levesre, ezután pedig betettük a forró sütőbe!! Na, de jöjjön a recept!
Hozzávalók a leveshez:
- 250g sampion apróra kockázva
- 150g karfiol, szintén felaprítva
- 3 gerezd fokhagyma
- 50g petrezselyem gyökér
- só, bors, szerecsendió
- 1ek zsiradék (kacsa, mangalica)
- 15 szem beáztatott kesudió( a tejszínes állagért)
- 500ml víz ( a max, jelzésig) lehet húsleves alaplé is!
Minden hozzávalót nagyon apróra felvágunk, hogy a lehető legtöbb alapanyag beleférjen a max jelzésig, így nem kell a levest majd sem sűríteni, sem hígítani, pont jó lesz az állaga. Mindent beleteszünk a Vegital baby gépbe, beindítjuk a leves programot. Ha nincs géped, nem gond! Ugyanígy tedd az alapanyagokat oda főni, mikor megpuhulnak a zöldségek merülő mixerrel pürésítsd. Tehát kész az alap.
Közben az Éléskamra maglisztmentes kenyérlisztet keverd össze a leírás alapján!
- 190ml víz
- 40ml citromlé
- Magliszt mentes keverék
Keverd össze, hagyd állni 15 percet. Ezután formázz belőle csavart pizza stanglikat. Kend meg olíva olajjal, sózd és fűszerezd ízlés szerint! Nálam megint ment rá egy kis rozmaring:)200 fokon 20 perc alatt süsd készre! Ropogós alom lesz!!:))
Végül tálald a levest egy tűzálló tálban, szórd meg rengeteg Cheddar sajtal ,Parmezánnal és kockára vágott Prosciuttoval. Tedd a 220 fokos sütőbe( csak felül sütésre legyen állítva) , 5 perc alatt pirítsd rá a sajtot!!
Tálald csavart pizza stanglival!! Jó étvágyat!
Forrás:
https://lovelypaleoinspiration.blog/2017/03/09/sampion-kremleves-izbombava-fokozva/