Gombás halragu nokedlivel
Ti készítettétek:Kozári Valéria alkotása
Hozzávalók:
Nokedlihez:
- 1 csomagÉléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 3 db M-es tojás
- 100 - 120 ml víz
Elkészítés:
3 db M-es tojáshoz (kb. 165 g) keverj 100 ml vizet, ha keményebb nokedlit kedvelsz, 120 ml vizet, ha puhábbat. Add hozzá a nokedli alapot és keverd simára. Tegyél fel vizet forrni kevés sóval és zsiradékkal, addig pihentesd a tésztát. Miután besűrűsödött szaggass lobogó vízbe, várd meg, míg feljön a tetejére, de csak 1-2 perc múlva szűrd le. Végül jéghideg vízzel öblítsd át!
Hozzávalók halraguhoz:
- 500 gr tilápia halfilé, felkockázva
- 150-200gr csiperke gomba szeletelve
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom + paradicsomlé(házi)
- fűszerek: pirospaprika, fekete bors, só,
- totu krém extra,+ 1 k.k. manióka liszt
Elkészítés:
A zsiradékon a hagymát félig megpároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. A gomba kiengedett levét elpároljuk, ezt követően hozzáadjuk a felkockázott halfilét.
Néhány perc főzést követően "behabarjuk". Vigyázzunk, ne főzzük szét, mert a hal széteshet.
Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo nokedli, gluténmentes nokedli, IR barát nokedli, CH diéta, cukormentes, laktózmentes,
Nézd meg, hogyan készül a Marhapörkölt nokedlivel!