Hamis marlenka
Hozzávalók a tésztához:
1 csomag Éléskamra Omlós Piskóta lisztkeverék
6 M-es tojás
30 g eritrit
2 evőkanál virágméz
6 evőkanál víz
5 evőkanál kókuszolaj
1 evőkanál darált dió (elhagyható)
Krémhez:
2 csomag ANYAsüti Bourbon vaníliás krémpuding por
8 dl növényi (mandula) tej
10 szem puha datolya (ízlés szerint lehet több is) ettől lesz enyhén karamellás íze és színe
ízlés és diéta szerinti édesítő (ha szükséges még a datolya mellé)
1 vaníliarúd kikapart magja
A sütemény tetejére:
2 marék darált dió és 2 marék durvára tört dió
ízlés szerint olvasztott paleo csokoládé
Elkészítés: Először a pudingot készítsd el, így mire a tészta kisül, a puding is kihűl, és már össze is állíthatod a süteményt.
A datolyát 1 dl langyos tejbe áztasd be egy éjszakára. Ezután turmixold le és egy szűrőkanálon passzírozd át. A pudingport keverd el az édesítővel, vaníliával és a tejjel, add hozzá a paszírozott datolyát és folyamatos kevergetés mellett, főzd krémesre, majd teljesen hűtsd ki.
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra.
Piskóta elkészítése: a 6 tojást válaszd ketté, majd a tojás fehérjét30 g eritrittel verd kemény habbá. A tojások sárgáját habosítsd fel a mézzel. A sárgájához keverd hozzá a vizet és az olvadt kókuszzsírt, a diót (elhagyható) majd a lisztkeveréket. Végül több részletben, óvatos mozdulatokkal keverd hozzá a tojásfehérjét is. Egy sütőpapírral bélelt 36X28 cm-es tepsibe vékonyan terítsd szét a tésztát. 180°C-on (sütőtől függően) süsd 15-18 percig. Rácson hűtsd ki. Vágd 3 egyenlő részre, majd egyenként vágd félbe lapjával a tésztalapokat, így lesz 6 réteg tészta. Kend meg egyenként a tésztákat és legvégül a tetejét, oldalát is a krémmel. Szórd meg a dióval és díszítsd olvasztott csokoládéval. Pár órára tedd hűtőbe, hogy az ízek össze érjenek.
A kész sütemény 12 X 28 cm és 5,5 cm magas.
Természetesen ennek a süteménynek nincs erős karamellás íze, mivel nincs benne karamell.
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna