Keltes szilvás pite – paleo
Ti készítettétek
Keltes-szilvás pite paleo
Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék
Hozzávalók:
tészta: 20 dkg keltes élmény lisztkeverék, 4 tojás, 20 ml friss citromlé, 120 ml víz, 30 g szőlőmagolaj, 30 g eritrit, 1 kávéskanál fahéj
töltelék: 50 dkg szilva, 15 dkg eritrit, 2 evőkanál fahéj, 2 evőkanál cassava gari vagy no carb daramix
A 4 tojást felvertem, majd kivettem belőle kb 2 evőkanálnyi mennyiséget a pite lekenéséhez. A többit összekevertem a citromlével, olajjal, eritrittel, vízzel és hozzáadtam a lisztet és a fahéjat.
30 percig pihent a pulton. Addig a szilvát megpucoltam, félbevágtam és összekevertem az eritrites fahéjjal.
Sütőpapírral béleltem a tepsit (21×25 cm), előmelegítettem a sütőt 160 fokra.
A tésztát úgy osztottam el, hogy egy picit több kerüljön az aljára, kevesebb a tetejére, úgy 65-35 % arányban. Lisztezett felületen (ehhez én mindig manióka lisztet használok) méretre nyújtottam az alját, beletettem a tepsibe és megszórtam a darával. Rápakolgattam a felezett szilvát, majd betakartam a tészta másik részével.
Előmelegített sütőben, alsó-felső sütés, légkeverés, 35 perc alatt lett kész.
A termék megrendelhető itt: Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék
#eleskamra #chdieta #irbarat #kelteselmeny #teszta #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #keltesszilvaspite
Forrás:
sütök-főzök, a Tepsziből