Szezámmagos omlós rudak
Ti készítettétek: Laczkó Zsuzsanna receptje
Hozzávalók:
- 180 g Éléskamra kemlényítő mentes univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 10-20 gramm - ízlés szerinti mennyiség - szezámmag,
- 8 gramm só,
- 4 gramm szódabikarbóna,
- 200 gramm nyers cukkini / tök (mindegy melyik),
- 1 nagyobb tojás (60 gramm),
- 110 ml növényi tej (házi kókusztej),
- 20 ml citromlé,
- 45 gramm folyékonyra langyosított zsír (állati zsír).
Elkészítés:
A lisztkeveréket, a szezámmagot valamint szódabikarbónát és sót egy tálba mérjük, összekeverjük. A nyers-aprított cukkinit krémesre turmixoljuk a tojással, növényi tejjel és citromlével.
A szárazakra öntjük a pépeset, hozzáadjuk a zsiradékot, összekeverjük majd kézzel alaposan összegyúrjuk, ezután hideg helyen pihentetjük (hűtőbe tettem egy éjjelre). Ez idő alatt jól bedagad, szépen összeáll a tészta.
Szilikon lapon szükség szerinti alá-fölé lisztezéssel kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, éles késsel keresztben rácsozzuk. Derelyevágóval 1-2 cm széles csíkokra szabdaljuk majd sütőlapra helyezzük és egy tojás sárgájával kenőecsettel lekenjük a tetejüket. Ha szeretnénk, meghinthetjük szezámmagokkal is.
185 Celsius fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütési beállítással kb. 20-25 perc alatt szép színűre sül. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Süss, főzz Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra kemlényítő mentes univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo szezámos rúd, gluténmentes szezámos rúd , IR barát szezámos rúd, CH diéta, cukormentes, extra szénhidrát csökkentett szezámos rúd, gabonamentes, gluténmentes, paleo, egyszerű, finom, húsmentes, tejmentes, tejtermékmentes, keményítőmentes, űtifűmentes
Nézd meg, hogyan készül a EXTRA SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT LINZER