Kínai édes-csípős csirkecsíkok
Az igazi mézes-mázos chilis csípős kínai csirkefalatok paleos változata.
Akkora siker volt nálunk, hogy egymás után két napon ez volt az ebédünk.
Én így készítettem: 4 M-es tojást felvertem, sóztam, tettem hozzá 12 dkg Paleolit Éléskamra Nagyi palacsintája lisztkeveréket és 5 g Paleolit Éléskamra Foszfàtmentes paleo sütőport. Majdnem olyan sűrű lett a massza, mint a nokedli, csak a sütőpor miatt könnyű és habos. Ebbe tettem 4 részletben a 70 dkg felcsíkozott és sózott csirkemellet, amit sok kókuszzsírban sütöttem ki 4 részletben, oldalanként kb 2-3 perc alatt. A húst fedje a massza teljesen, de sütés közben bedagad, tehát nem kell vastagon lenni rajta. A csíkok hamarabb sülnek, mintha kockákra vágtam volna.
Az öntet lehet csak egyszerűen méz+ pici szójaszósz + szezámmag és csili pehely. De nekem ez így túl édes. Úgyhogy e szerint készült: 6 evőkanál magas paradicsom tartalmú ketchup (ezzel lesz finom), 2 evőkanál méz, 2 evőkanál szezámmag, pici balzsamecet vagy más ecet, 1 evőkanál szójaszósz (cocos amino a paleosoknak) és ízlés szerint chili pehely. Sütés után ezt tettem a húsra. Nem forgattam bele, hanem megkentem, hogy ne legyen vastag a máz rajta.
Közepes, vagy alacsony hőfokon érdemes sütni, hogy ne égjen meg. Ahogy sül, úgy dagad meg a tészta és szépen bevonja a húst mindenhol.