Kókuszhabos kakaós piskóta
Ti készítettétek:
Kókuszhabos kakaós piskóta
Omlós piskóta lisztkeverék
Gyorsan finomat ! Ehhez még társul egy kis csavar és egészséges is a vasárnapi desszert. Mentes hozzáadott cukortól, hagyományos liszttől, és tejterméktől. A lisztet Éléskamra piskóta lisztel helyettesítjük, a tejszínt kókusztejszínnel és a cukrot pedig eritritollal . Adj hozzá alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsöt és kész a csoda:)))
Nem bírok betelni a kókusztejszínhabbal!!
Recept:
Hab
1 l cocomast 2-3 ek por eritritollal kemény habbá keverjük. Hűtőbe tesszük!
Tekercs
- 150g Éléskamra piskóta ( 1 csomag 175g lisztet tartalmaz, 25g lisztet lecseréltem kakaóporra)
- 25g kakaópor
- 6 tojás
- 100g eritritol
- 6 ek víz
- 4 ek olaj
A leírás alapján elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá keverjük az eritritol felével és egy csipet sóval. A sárgáját a maradék eritritollal habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a vizet, végül a száraz hozzávalókat. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 175 fok, légkeverés, 20-25 perc. Mikor megsül, a sütőpapírral együtt föltekerjük , hagyjuk kihűlni.
Gyümölcsök
- 15-20 szem málna
- kb egy marék áfonya ( felhasználtam a megmaradt gyümölcsöket)
Mikor a tekercs kihűlt, eltávolítjuk a sütőpapírt megtöltjük a krémmel és a gyümölcsökkel, föltekerjük. Külsejét is bevonjuk tejszínhabbal, díszítjük olvasztott csokival, gyümölcsökkel.
Jó étvágyat!
Forrás:
https://lovelypaleoinspiration.blog/2017/03/06/kokuszhabos-kakaos-piskota/