Legfinomabb amerikai palacsinta (paleo)
Ez a legeslegfinomabb paleos amerikai palacsinta, amit a majdnem 7 év alatt ettem. Mert nagyon puha a tésztája, szinte elolvad a számban, mert tökéletesen natúr íze van és mert kellő tartása van ahhoz, hogy elbírjon egy halom tölteléket is. Ráadásul semmilyen édesítőt nem kellett hozzátenni.
Mutatom, miért is.
Hozzávalók:
3 M-es tojás
1 banán
1 dl (szénsavas) víz (sima vízzel is működik)
100 g Palolit Éléskamra Nagyi palacsintája lisztkeverék (itt találod)
30 g zsírtalanított mandulaliszt
5 g Paleolit Éléskamra Foszfátmentes paleo sütőpor (itt találod)
(Én édes töltelékkel töltöttem, így nekünk pont megfelelt, hogy alig édes a palacsinta, de ha ez kevésnek bizonyul, lehet valamilyen édesítőt hozzátenni ízlés szerinti mennyiségben.)
Elkészítés: turmixgépben (vagy smoothie maekerben) elkeverjük habosra az egész tojásokat a banánnal, ekkor teszünk bele minden további alapanyagot, amit szintén krémesen habosra mixelünk. Pár csepp kókuszzsíron egyforma nagyságú korongokat sütünk oldalanként kb. 2-2 perc alatt, alacsonyabb hőfokon, hogy szépen átsüljön. Érdemes nagyjából 8 cm-es palacsintákat sütni. Ebből nekem 14 db lett. Egyszerre több darab is süthető.
Kézzel keverve nem lesz ilyen levegős, puha és laza a tészta.
Töltelék tipp: a rétegek közé paleo mogyorókrém került ("nutella"). A tetejére habszifonban készített Cocomas kókuszkrém. 1 dobozzal 20 perc alatt a fagyasztóban lehűtöttem, és a szifont is. Tettem hozzá némi vanília eszenciát és folyékony (feloldott) édesítőt. Két habpatronnal lesz szép habos. Kinyomás előtt fel kell rázni és próbanyomást végezni. Én a Cocomas dobozt kb. 20 ml hideg vízzel ki szoktam alaposan öblíteni és ezt is hozzáadni a szifon tartalmához. Ettől még szép megmaradó habot lehet nyomni. A palacsintatorony tetejére olvadt csokit csorgattam.