Lipcsei krémes
Ti készítettétek:
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Ez az a sütemény, amit gyermekkoromban, minden ünnepkor el kellett készíteni, mert annyira szerettem, és még most is… így elkészítettem paleosan.
Elsőre bonyolultnak, vagy macerásnak tűnhet, de megéri elkészíteni! Akik ismerik, biztosan egyet értenek velem, hogy mennyei sütemény. Puha piskóta, 2 kakaós linzer és 2 puding réteg között, csokoládéval leöntve.
Hozzávalók a piskótához:
1 csomag Éléskamra Omlós piskóta Szénhidrát csökkentett lisztkeverék a zacskón megadott recept szerint elkészítve. A tepsi mérete: 28X19 cm. A receptet itt találod: OMLÓS PISKTA ALAPRECEPT SZERINT KÉSZÜLT FINOMSÁGOK
Hozzávalók a linzerhez:
1 csomag Éléskamra Magliszt-menetes nyújtható tészta a zacskón megadott recept szerint elkészítve, a tésztához plusz hozzáadva 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor. A tésztát kétfelé osztva, 2 db 29X19 cm-s lapot sütünk. Sütési idő (egyenként) 180°C-n kb. 20 perc.
http://
Krémhez:
2 csomag Anyasüti Bourbon vaníliás krémpuding por, 7 dl növényi tejben (mandulatejben) felfőzve, ízlés szerint édesítve. Langyosan hozzákeverve 3 evőkanál kókuszolaj, és ízlés szerint rum aroma, vagy sütő rum. Ez adja meg az ízét! Majd teljesen kihűteni.
http://
Tetejére:
20 dkg paleo csokoládé
2 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
Az egyik linzerlapot a krém felével megkenjük, erre helyezzük a piskóta lapot, majd a krém másik fele, rá a másik linzer lap.
A csokoládét felolvasztjuk, majd amikor kihűlt, apránként hozzákeverjük a kókuszolajt és megkenjük vele a sütemény tetejét.
Legalább 1 éjszakára hűtőbe kell tenni, hogy az ízek összeérjenek és a linzer lapokat is átjárja a krém.
Szerintem az egyik legfinomabb sütemény! Nagyon örülök, hogy paleosan is ilyen egyszerű elkészíteni!