Mákos nudli
Ti készítettétek:
Mákos nudli
Derecskeiné Horváth Zsuzsa remeke:
40 dkg főtt, pürésített, kihűtött batátát, 20 dkg (sajtreszelőn) reszelt almával, 1 tojással, 1 csomag Éléskamra Magliszt-mentes nyújtható tészta alapliszttel keverj össze, és hagyd pihenni 30 percig.
http://www.paleonagykereskedes.hu/…/Eleskamra-Magliszt-ment…
Tegyél fel forrni vizet.
A tésztát, lisztezett felületen, gyúrd át, nyújtsd ki 1 cm vastagra, és vágd 1 cm széles, hosszúkás csíkokra.
A hosszúkás csíkokat (ha szükséges lisztezett felületen) a tenyereddel, enyhén lisztezett felületen, sodord meg egy kicsit, és egyszerre akár 4-5 csíkot egymás mellé téve vágj kb.2-3 cm-s darabokra.
Forrásban lévő vízben, ha feljönnek a nudlik a víz tetejére, még 1 percig főzd.
Hideg vízben öblítsd le és csepegtesd le.
Kevés kókuszolajon forgasd át a nudlikat.
Ízlés szerint, édesítővel elkevert, darált mákkal megszórva tálald.
Legközelebb megpróbálom batáta nélkül, cukkínivel készíteni.
Jó étvágyat kívánok hozzá! Vissza