Mákos kevert (paleo)
Ti készítettétek:
Tücsökbogár blogon taláható recept
Ez a sütemény is jól variálható. Bármilyen gyümölcs kerülhet a tetejére, ami a mákkal összeegyeztethető. Sőt gyümölcs nélkül is készülhet, úgy is nagyon finom lesz.
- 1 csomagÉléskamra Omlós piskóta Szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 1 alma
- 10 dkg folyékony kókuszolaj
- 5 dkg eritrit
- 5 tojás
- 10 dkg darált mák
- só
a tetejére:
- 20 dkg sárgabarack
- 5 dkg ribizli
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgákat az eritrittel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a nagy lyukú reszelőn lereszelt almát és a mákot. Az egészet elegyítjük a lisztkeverékkel, fellazítjuk a tojásfehérje hab harmadával, végül óvatosan, hogy össze ne törjön hozzáforgatjuk a maradék tojásfehérjét is. Sütőpapírral bélelt 25 x 25 centis formába töltjük. Megszórjuk sárgabarack darabokkal és leszemezett ribizlivel. 175 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Szeletelés előtt kihűtjük.
Forrás:
https://tucsokbogar.blogspot.hu/2016/06/makos-kevert-paleo.html
Süss, főzz Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Omlós piskóta Szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo mákos kevert, gluténmentes mákos kevert, IR barát omlós piskóta alaprecept, CH diéta, cukormentes, laktózmentes, mákos kevert
Nézd meg, hogyan készül a MÁRVÁNYKUGLÓF (PALEO)