Magmentes-tojásmentes (AIP) receptek
Mazsolás AIP kalács
Ti készítettétek
Mazsolás AIP Kalács
A receptet Horváth Helga küldte számunkra
Mazsolás-kalács:
- 100 gr tojásmentes AIP lisztkeverék
- 8-10 gr negyedannyi (eritrit-stevia)
- 8-10 gr negyedannyi (eritrit-stevia)
- csipet só
- késhegynyi vanília őrlemény
- pici citromhéj (reszelt)
- pici citromhéj (reszelt)
- 8-10 gr fehérborecet
- 100 gr víz
- 20 dkg mazsola
- kenéshez kókuszzsír/narancslé frissen facsarva
A hozzávalókat összekevertem, fél órát pihenni hagytam a tésztát. Majd újra kézzel átdagasztottam és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöttem. A tetejét előtte megvagdostam és bekentem kókuszzsírral.
A hozzávalókat összekevertem, fél órát pihenni hagytam a tésztát. Majd újra kézzel átdagasztottam és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöttem. A tetejét előtte megvagdostam és bekentem kókuszzsírral.