Éléskamra édes sütik
Meggyes kevert (paleo)
Ti készítettétek:
Meggyes kevert
Omlós piskóta lisztkeverék
Hozzávalók:
6 tojás
5 dkg eritrit
6 evőkanál víz
2 evőkanál folyékony kókuszolaj
20 dkg magozott meggy
só
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgáját fehéredésig keverjük az eitrittel. Hozzáadjuk a vizet és a kókuszolajat, majd a lisztet is. A tojásfehérje hab harmadával fellazítjuk a masszát, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze és a tészta levegős maradjon, hozzáforgatjuk a maradék habot is. 25 x 25 centis, sütőpapírral bélelt formába töltjük. Megszórjuk a magozott meggyel. Végül 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Forrás:
https://tucsokbogar.blogspot.hu/2016/06/meggyes-kevert-paleo.html