Fánkból mini kürtös
Ti készítettétek
Fánkból mini kürtös
Puha fánk lisztkeverék
Mint minden megálmodott péksütinek vagy sütinek, ennek a mini kürtösnek is megvan a története. Eredetileg a Keltes élmény keverékből szerettem volna kipróbálni. De ma szombat van, az első adag keverékek már elfogytak, a következők meg úton vannak:) Tehát abból kellet választanom, amit otthon találtam. A fánk liszt soha sem okozott csalódást!:)) Az eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy 3 egész tojást adtam hozzá. Az 1 tojássárgáját kihagytam.
Recept:
- 1 csomag Éléskamra Fánk lisztkeverék
- 3 egész tojás
- 50ml hideg víz
- 1 ek por eritrit
Összekeverjük az alapanyagokat, hagyjuk állni 15 percet, majd sótőpapíron kisodorjuk. Szükség lesz valamilyen paleos lisztre is, hogy ne ragadjon le a tészta. kb 4mm es vastagra sodorjuk ki. A fém rudakat megkenjük zsiradékkal. Nekem organikus vajjal lett megkenve. Az olaj nagyon csúszott és nem tapadt meg rajta a tészta. Kókuszzsírral is meg lehet próbálni. A tésztát csíkokra vágjuk és egyenként feltekerjük a fém rudakra. Ízlés szerint meghempergetjük fahéjas, pisztáciás, diós, vagy kókuszos eritritbe. Sótőpapírra rakjuk, légkeverés, 175 fok, 15-20 perc.
Mikor teljesen kihűltek a mini kürtösök, meg tölthetjük pici házi baracklekvárral, vagy kókusztejszínhabbal.
Az állaga:
Külseje ropogós mint a kürtös kalácsnak, a tészta belseje pedig puha. A fahéjas a kedvencem. :)))
A sós változatot a Keltes lisztből fogom elkészíteni!:)))
Jó étvágyat!
Forrás:
https://lovelypaleoinspiration.blog/2017/04/08/fankbol-mini-kurtos/#jp-carousel-1805