Olga almás sütemény
Sült alma vanília pudinggal, csokoládéval és finom piskótával.
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Omlós Piskóta lisztkeverék
6 db M-es tojás
60g eritrit, vagy diétának megfelelő édesítő
csipet só
6 evőkanál olvadt kókuszzsír
8 evőkanál víz
1 evőkanál kakaópor
2 közepes alma
1 csomag ANYAsüti Bourbon vaníliás krémpuding por
400ml növényi tej
Ízlés és diéta szerinti édesítő (pl.: 50g eritrit)
150g paleo csokoládé
1 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
Először a pudingot készítsd el a zacskón lévő recept szerint 400 ml növényi tejjel, és amíg a sütemény készül, a puding is kihűl.
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Egy 18X29cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral. A megpucolt almát kb. fél cm-es szeletekre vágva, szorosan rakd egymás mellé a tepsibe.
A 6 tojást válaszd ketté, úgy, hogy a 3-3 sárgáját tedd külön-külön edénybe. A 6 tojás fehérjét csipet sóval és 30g eritrittel verd kemény habbá. A sárga piskótához, a 3 tojás sárgáját 15g eritrittel, robotgéppel keverd fehéredésig, adj hozzá 3 evőkanál hideg vizet, 2 evőkanál olvadt kókuszzsírt, majd a lisztkeverék felével keverd simára. A tojásfehérje hab felét, fokozatosan adagold hozzá, óvatos, nagy mozdulatokkal, hogy ne törjön össze.
Gyorsan készítsd el a kakaós piskótát is: a másik 3 tojás sárgáját, 15g eritrittel, robotgéppel keverd fehéredésig, adj hozzá 4 evőkanál hideg vizet, 4 evőkanál olvadt kókuszzsírt, 1 evőkanál kakaót, majd a lisztkeverék felével keverd simára. A tojásfehérje hab másik felét, fokozatosan adagold hozzá, óvatos, nagy mozdulatokkal, hogy ne törjön össze.
Az almára először a világos piskótát öntsd, majd arra a kakaós piskótát. Süsd 180°-on kb.: 35 percig. Végezz tűpróbát! Ha megsült, borítsd a süteményt egy rácsra, és húzd le róla a sütőpapírt. Hagyd teljesen kihűlni. Ezután kend meg a pudinggal, majd a gőz fölött megolvasztott és langyosra hűlve a kókuszolajjal elkevert csokoládéval. 1-2 órára tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna