Olivás hajtott buci
Ti készítettétek:
Olivás hajtott buci
Laczkó Zsuzsa receptje:
Hozzávalók:
- 1 tasak Paleolit Éléskamra Tojásmentes paleo kenyér lisztkeverék,
- 2 dl víz,
- kb. 2 evőkanál zsiradék,
- kb. 10 ml citromlé,
- szárított fűszerek: nálam rozmaring és kömény valamint pici só.
Így készítettem:
Egy tálba borítottam a lisztkeveréket, (kb. fél evőkanálnyi lisztet direkt félretettem már most az elején belőle) kimértem a vizet amit kicsit meglangyosítottam és hozzákevertem 1 szűk evőkanálnyi zsírt (kacsazsírt), és 10 ml bio citrom frissen facsart levét. Fakanállal alaposan összekevertem és fél órát pihentettem. Pihentetést követően szilikon lapon négyzetesre nyújtjuk, ezután hat darab téglalapra vágjuk, majd az olivabogyóval és oregáno levelekkel beszórjuk és feltekercseljük, tetejét bevágjuk, ha van bagett sütőformánk akkor arra pakoljuk és úgy sütjük 200 Celsius fokra előmelegített villany sütőben (alsó-felső de nem légkeverés) 20 percig, majd 180 Celsius fokra mérsékelve még kb. 25 percig. Rácson hűtjük ki őket.
Olvass tovább: https://utunkazegeszseghez.webnode.hu/kenyerek-peksutemenyek/tojasmentes-fuszeres-kiflik-paleolit-eleskamra/