Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Vékonytésztás olasz pizza receptek

Serpenyős pizza gyorsan és egyszerűen

2017.07.04 16:57

A nyaralást a Balatonon töltöttük. Év közben sokat járunk mindenfelé hosszú hétvégézni vagy csak pár napot, de a hosszú nyári nyaralás az valahogy mindig a Balatonhoz kötődik. Imádjuk a vizet. Nem csak pancsolni benne, de a közelsége, a lágy hullámai, az a friss levegő, amit áraszt, semmivel sem hasonlítható össze. Idén apartmant választottunk, így a várandósság végén és két és féléves gyerekkel ezt tartottuk praktikusnak.

 

 

Az apartman jól felszerelt volt, de sütő nem volt a konyhában, csak tűzhely. Mivel túl sok lehetőség nem adódik paleosként fast foodot enni, de nekem nagyon jól esett volna egy pizza a sok éttermi hús-saláta kombináció mellett, így kreatívan elkészítettem serpenyőben. Nem bántuk meg.

Roppant egyszerű és nagyon finom. Igazi pizzatészta lett belőle, aminek az alja pirult, a tésztája keltes, a tetején a sajt mennyei olvadt.

 

Ez kellett hozzá

1 csomag Paleolit Éléskamra Vékonytésztás pizza lisztkeverék a csomagolás szerint készítve (2 db M-es tojás, 40 ml víz, 3 ek olvadt zsiradék, bele a liszt, jól elkeverni, pihentetni 10 percig).

Feltét tetszés szerint: nálunk sertés combsonka, újhagyma, cheddar sajt és paradicsomszósz.

 

 

A pizzát elkészítettem az előírás szerint, ketté szedtem a tésztát és a rendelkezésre álló két teflon serpenyőben osztottam el. Olajos kézzel belenyomkodtam a serpenyőkbe, szép vékonyra húzva a tésztát. Szokásos módon megpakoltam a feltétekkel, letakartam egy fedővel, hogy a gőz dolgozzon a tésztán és a sajton is és takarék fokozaton, figyelve, hogy az alja semmiképp ne égjen, csak piruljon meg, mint a kövön sütött pizza, kb 12-15 perc alatt készre sütöttem mind a kettőt.

 

 

 

Hármunknak ebédre elegendő volt az egy csomagból készült két db pizza.