Új fejezet az Éléskamra életében!

Kedves Vásárlóink!
2024.08.20-tól az ÉLéskamra lisztek gyártását és forgalmazását a Paleo Központ vette át.
A nagy érdeklődés és az átállás miatt előfordulhat, hogy a rendelések kicsit késnek!

Mindent megteszünk, hogy másnapra odaérjen a csomag, ahogy eddig is!

Köszönjük szépen a türelmed!

Csatlakozz a facebook oldalunkhoz, ott frissítjük a híreket!

Kérdése van? Hívjon minket! +36 305577652

Omlós piskóta receptek

Pillecukor habos szilvás sütemény (paleo)

2018.05.25 12:23

Ti készítettétek

Pillecukor habos szilvás sütemény (paleo)

Omlós pskóta lisztkeverék

Volt egy kevés szilvalekvárom az egyik üveg alján és pár szem aszalt szilvám a hűtőben. Ezek eltüntetésére született meg ez a sütemény, ami tulajdonképpen az itt található boci szelet és az itt található meggyes kevert összepárosítása némi pillecukros habtetővel és csokoládéval megbolondítva.


Hozzávalók: 
 
6 tojás
5 dkg eritrit
6 evőkanál víz
2 evőkanál folyékony kókuszolaj
15 dkg aszalt szilva
 
a fehér pöttyökhöz:
30 dkg ToTu (nem paleozóknak túró)
1,5 dl kókuszkrém (nem paleozóknak tejszín)
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé
5 dkg eritritol (vagy nyírfacukor, vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)
 
a pillecukros tetőhöz:
1 dl víz
1 dkg tojásfehérjepor
1 dkg zselatin
2-3 dkg méz
 
továbbá:
2-3 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
15 dkg cukormentes sűrű szilvalekvár

Első lépésként a pillecukros tetőhöz a tojásfehérjeport beáztatjuk fél dl vízbe. A fehér pöttyök valamennyi hozzávalóját turmixgépben, vagy késes aprítóban krémesre keverjük A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgáját fehéredésig keverjük az eitrittel. Hozzáadjuk a vizet és a kókuszolajat, majd a lisztet is. A tojásfehérje hab harmadával fellazítjuk a masszát, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze és a tészta levegős maradjon, hozzáforgatjuk a maradék habot is. 25 x 25 centis, sütőpapírral bélelt formába töltjük. A totus krémből 9 pöttyöt teszünk a masszából (bő evőkanálnyit) egymástól egyforma távolságba. A pöttyök közti résekbe aszalt szilvákat dugdosunk, majd 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróba). Ha kihűlt megkenjük a tetejét szilvalekvárral. Rátesszük a pillecukros tetőt, amihez a zselatint fél deciliter forró vízben feloldjuk. A mézzel, a feloldott tojásfehérjeporral együtt álló robotgép táljába tesszük, majd a legmagasabb fokozaton 10 perc alatt kemény habbá verjük.  Díszítésként reszelt csokoládéval szórjuk meg.

Forrás:

http://tucsokbogar.blogspot.hu/2018/03/pillecukor-habos-szilvas-sutemeny-paleo.html?q=%C3%A9l%C3%A9skamra