Pizzagolyók
A receptet Kun Andrea küldte nekünk.
A minap kipróbáltam a Keltes élmény univerzális lisztkeveréket... és hát mi másra, mint pizzára esett a választás.
De hogy legyen benne egy kis csavar, pizzagolyók készültek a képeken látható módon, a zacskón található recept szerint. Annyit módosítottam, hogy a tésztába szárított oregano is került és ízlés szerint só.
Kinyújtottam kb. 25*40 cm-s méretűre és kb 6 cm-s köröket szaggattam belőle.
Készült kolbászos-sajtos-, sonkás-sajtos és sajtos-bazsalikomos töltettel.
Tetejére paradicsom szósz és friss bazsalikom került a reszelt sajt mellé.
A kimaradt kb. 15 centis darab füstölt halas-hagymás lett.
Kb 30 perc sütés után klassz, puha, további sütés után ropogósabb tésztát kapunk.
A képen látható mennyiség 200 g liszt hozzáadásával, 4 szolid étkű ember számára elégséges vacsora lehet (vagy 3 éhes embernek). :-)