Pozsonyi kiflik
Gesztenyés illetve gesztenyés-meggyes pozsonyi kifli
Hozzávalók (5 darabhoz)
tésztához:
2 db szoba-hőmérsékletű M-es tojás
20 ml víz
15 ml citromlé
30 g eritrit
30 g légy kókuszzsír
93 g Paleolit Éléskamra Ünnepi bejgli lisztkeverék
töltelék:
13 dkg natúr gesztenyemassza
20 g por xilit
vaníliakivonat
kiflinként 3-4 szem meggy
ha túl száraz lenne a töltelék kevés folyadékkal (meggylé, kókusztej stb.) lazíthatjuk, de vigyázzunk, hogy formázható állagú maradjon
1 tojás a lekenéshez
A tésztához a liszten kívül minden hozzávalót elkeverünk, majd hozzáadjuk a lisztet is és 20 percig hűtőben pihentetjük.
Addig a tölteléket is összeállítjuk.
Gyors mozdulatokkal átgyúrjuk a tésztát, majd 5 gombócot formázunk belőle (természetesen, ha kisebb kiflikéket szeretnénk, akkor több részre osztjuk a tésztát). Ovális formára nyújtjuk őket, a gesztenyemasszából pedig 5 rudat formázunk és a tészták közepére helyezzük. feltekerjük, széleit összenyomkodjuk és patkó alakúra formázzuk.
Tepsibe helyezzük őket, lekenjük először a tojás sárgájával, majd ha megszáradt a fehérjével is.
180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.
Recept forrása: Kiss Viktória