Pudinggal töltött kókuszos fánk
Hozzávalók a fánkhoz:
1 csomag Éléskamra Puha fánk lisztkeverék
3M-es tojás
1M-es tojás sárgája
150ml hideg víz
60g eritrit, vagy diéta szerinti édesítő
Hozzávalók a töltelékhez:
1 csomag ANYAsüti Bourbon vaníliás krémpuding por
50 g eritrit vagy ízlés szerinti mennyiségű és a diéta szerint használt édesítő
600ml növényi tej
3 evőkanál kókuszreszelék
Hozzávalók a mázhoz:
az elkészült puding fele
fél csomag kókuszreszelék
Sütéshez:
kókuszolaj
Elkészítés: a pudingport az édesítővel és a tejjel keverd el, majd főzd krémesre. Ha kihűlt, felezd el, az egyik feléhez keverd hozzá a 3 evőkanál kókuszreszeléket, a másik felét tedd félre.
A tésztát a zacskón lévő recept szerint készítsd el. Ezt követően lisztes felületen nyújtsd el 8-10 mm-esre, kb. 5 cm-es formával szaggatva 20 db fánk lesz ebből a mennyiségből. Nem túlforró, legalább 2 cm magas mennyiségű kókuszolajban süsd készre oldalanként 2-3 perc alatt. A fánkok sütés közben szép vastagra nőnek. Az első oldalát fedő alatt süsd. A kókuszos pudingot habzsákba téve töltsd meg a fánkok belsejét. A pudinggal kend meg a tetejét és mártsd kókuszreszelékbe. Nagyon puha, finom kókuszos krémmel töltött ízletes fánk az eredmény.
Recept forrása: Derecskeiné Hortváth Zsuzsanna