Répás kevert sütemény
Ti készítettétek:
Répás kevert sütemény Tücsökbogár konyhájából
Omlós Piskótaliszt keverékből
Ez a süti utazáshoz készült és nagyon jól vizsgázott. Hűtőben egy hetet is kibírt. Nekünk meg segített nem elcsábulni a sok finomság láttán.
Hozzávalók:
1 csomag Paleolit Éléskamra Omlós Piskóta lisztkeverék
30 dkg répa
10 dkg folyékony kókuszolaj
5 dkg eritrit
4 tojás
1-2 teáskanál őrölt fahéj
5 dkg durvára vágott dió
10 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé lencse (vagy durvára vágott táblás)
só
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgákat az eritrittel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a kis lyukú reszelőn lereszelt répát, a fahéjat, a csokoládét és a diót. Az egészet elegyítjük a lisztkeverékkel, végül óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. Sütőpapírral bélelt 25 x 25 centis formába töltjük. 175 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Szeletelés előtt kihűtjük. Az enyémnek azért ilyen a teteje, mert megfordítottam a sütit szeletelés eőtt.
A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint.
Forrás:
https://tucsokbogar.blogspot.hu/2016/07/repas-kevert-paleo.html