Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Történetünk

Üdvözöllek, kedves Életmód váltó!

Szeretnéd tudni, hogy jöttek létre az Éléskamra Lisztek?

Liszi-Fekete Gabi termékfejlesztő, reform táplálkozó, az Éléskamra gluténmentes megoldáslisztek megálmodója. Munkásságáért 2018-ban az Év termékfejlesztőjének választották.

Gabi 2011-ben váltott életmódot a férjével, azóta követik a paleo és „clean eating” irányelveit. A személyes motivációja erős volt a váltásra: édesanya szeretett volna lenni. Ennek egyetlen akadálya volt, a pajzsmirigy túlműködése több év gyógyszeres kezeléssel sem akart javulni.  Ehhez jött a PCOS (policisztás ovárium szindróma) és az IR (inzulinrezisztencia), mint kísérő betegségek és a túlterhelt szíve 130-as pulzusa… és az, hogy mindez miatt nem bírt megmászni néhány lépcsőfokot és egy kis emelkedőt. Nagyon gyengének érezte magát.

A jó táplálkozásnak hála, a teste gyorsan felszabadult, fellélegzett, és néhány hónap után remekül érezte magát. Az eredmény sem maradt el: mára már két kisfiú és egy kislány boldog édesanyja. A megfelelően megválasztott táplálkozás ma már alap és bizonyított abban, hogy nincs lehetetlen.

Gabi 2022-ben úgy döntött, hogy az általa felépített Éléskamra Márkát, gyártási jogát eladja, és sokkal inkább az anyaságnak szenteli az idejét. Így cégünk, az Axit Kft. 2022-ben azzal a céllal vásárolta meg Gabitól a Márkát, hogy minél több háztartásba eljuthassanak ezek a remek liszt keverékek. Mi az Axit Kft.-vél hiszünk abban, hogy az egészségnél nincs jobb befektetés. Figyelünk kollégáink és saját magunk egészségére. Szeretnénk, ha ez a remek termék minél több emberhez eljutna, és mindenki megtapasztalhatná, hogy az egészséges életmód, az életmódváltás a legjobb befektetés magunkba, a jövőnkbe. 

Alább olvashatsz Gabi személyes motivációjáról. Kívánjuk, hogy Te is találd meg a Tied! 

Gabi ennek az életmódnak köszönheti, hogy van sok erő, életkedv és energia jut  a napi feladatokhoz. Nehezen fárad el, mosolygós, és nem a kimerült anyukák táborát erősíti. Jut ereje, energiája játszani, mókázni, háztartást vezetni és dolgozni is a gyerekek mellett. Sok-sok komoly egészségügyi problémától szabadult meg az évek során, amikről ma már tudja, hogy táplálkozással rendbe hozhatók.

"Vallom, hogy nem kell betegnek lenni ahhoz, hogy tegyünk magunkért. A megelőzés sokkal egyszerűbb."

Gabi így gondol vissza ezekre az időkre: 

A kezdetekkor rengeteget kellett a konyhában lennem, hisz mindent magunknak készítettünk. A sütemény és kenyér receptjeimet az első percektől jegyzetelem kedvenc füzetembe. Amikor már szép gyűjteményem lett, és jól megismerkedtem ezekkel a merőben új alapanyagokkal, férjem unszolására úgy döntöttem, másoknak is segíteni szeretnék élhetővé, gyorsabbá, könnyebbé tenni a napi diétás készülést és olyan termékcsaládot fejleszteni, amely ízekben is örömevést nyújt.

Így jöttek létre 2014-ben az Éléskamra megoldáslisztek, amik már az én konyházásomat is megkönnyítik. Három kisgyermek mellett sem jelent gondot számomra összedobni belőlük gyorsan valami finomat. Mai napig a segítő szándék motivál a munkásságomban. Mindez egyben a hobbim is, mindig izgalommal tölt el egy-egy új termék fejlesztése, pici apró mozzanatokból áll össze végül késszé, egésszé. A bevezetések előtt aztán aludni is alig bírok az izgalomtól.

 

Az Éléskamra türkiz színű csomagolásban a paleo termékeinket találod.

Mindegyik szénhidrát csökkentettgluténmentes, tejmentes, szójamentes, gabona-, és álgabona mentes, élesztőmentes, hozzáadott cukormentes, konjacmentes, mindenféle adalékanyagtól, színezéktől, aromától, ízfokozótól, tartósítószertől mentes, natúr és természetes. Számos diétába könnyedén beilleszthető kényelmi lisztkeverékek. Paleos lisztjeink olajtalanított maglisztek, étkezési rostok, tápióka keményítő megfelelő és harmonikus keverékéből állnak.

Azoknak ajánljuk, akiknek a fő szempont, hogy táplálkozásuk paleo legyen, szénhidrát csökkentett, lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmazzon és ne legyen benne semmilyen gabona.

 

Az Éléskamra sárga színű - korábban magenta vegán lisztkeverékek mindegyike kötelezően jelölendő allergénektől mentes, kicsiknek is adható 100% natúr, természetes, gluténmentes, nem tartalmaznak szóját, burgonyát, kukoricát, konjac lisztet, tejterméket, magliszteket, hozzáadott cukrot és semmilyen adalékot, ízfokozót, mindenféle adalékanyagtól, színezéktől, aromától, tartósítószertől mentesek, ezek is megfelelnek a "minden mentes" étkezési elveknek. 

Ezekhez a vegán termékekhez álgabonák lisztjeit (pl. köles, cirok, rizs), élelmi rostokat és tápióka keményítőt használunk a gyártás során.

Összetett ételérzékenység esetén is számos diétába könnyedén beilleszthető kényelmi termékek. Éppen ezért azoknak ajánljuk, akiknek fő szempont, a vegán alapanyag és elkészítés, mindenféle kötelezően jelölendő allergéntől mentesen, fontos, hogy az étkezés ne tartalmazzon magliszteket és a hagyományos gluténmentes lisztkeverékekhez képest a keményítő alapú megoldások helyett inkább a tápláló gabonákat részesítik előnyben, alacsonyabb szénhidrát tartalommal.

Megoldáslisztjeink népszerűsége töretlen és egyre csak növekszik, hisz nem csak a prémium alapanyagokra figyelünk oda, hanem arra is, hogy a diétás piacon találj magadnak olyan kényelmi liszteket, amelyekből az addig megszokott ízekhez  hasonlító, valóban finom és jó állagú ételeket készíthetsz

Sajnos általánosan elterjedt vélemény, hogy ami egészséges, az nem lehet finom. Mi pont az ellenkezőjéről vagyunk meggyőződve.

Kívánjuk, hogy Te is megtaláld az örömödet a diétás étkezésekben is! Légy felszabadult, éld meg bátran és lelkesedéssel az újat! Légy büszke rá, hogy TESZEL, magadért… a családodért. Emeld fel a fejed, szívd fel magad és állj bele! Gyerünk, csináld!