Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Fánk és nudli liszt receptek

Sárgabarackos gombóc

2018.05.24 12:58

Ti készítettétek

Sárgabarackos gombóc

Éléskamra paleo fánk lisztkeverék

https://glutenmenteslisztek.hu/shop_ordered/68104/pic/barackosgomboc.jpg

Sárgabarack…….:)

Imádom!! A legfinomabb téli  süteményekbe, nyári ízeket varázsol.  Legyen az lekvár, vagy kompót, vagy a fagyasztóból elővett gombócba rejtett finom, sárga gyümölcs.  A hunzák élet elixírje.

Tavasszal az én kertembe is elfoglalta helyét egy sárgabarackfa. Szépen  megéledt, növekedik ahogy kell!:) Jövőre remélem az első termést is meghozza, hogy megkóstolhassuk!

Tegnap az egyik konyhámban, ma másikban sárgabarack gombócok készültek Éléskamra fánklisztből. Épp olyan jól működött a dolog, mint a legutóbb a gőzgombócoknál. Nagyon szeretem ezt a lisztkeveréket!!

Az alaprecepten csak annyi változott , hogy az 1 tojás sárgáját elhagytam.

Recept

wp-image-1982606183

  • 1 csomag Éléskamra paleo fánkliszt
  • 3 tojás
  • 50ml víz

Összekeverjük az alapanyagokat. 20 percig állni hagyjuk.

12 gombóc készül egy adagból. Tehát, 12 fél vagy negyed vagy pici sárgabarackra lesz szükség. Én most negyedeltem a barackokat, mert ezek óriásiak voltak:)  Ha valaki édesebben szereti, hintse meg a barackot eritrittel.

20 perc után a tésztát sodorjuk henger alakúra, 12 szeletre osztjuk fel, egyenként lisztes kézzel nyomkodjuk szét és töltsük meg barackkal , formázzunk gombócokat. Forrásban lévő vízben főzzük ki a gombócokat. Miután feljönnek a víz színére, hagyjuk még főni 5-6 percet. Ezután, tetszés szerint pirított diófélében megforgatjuk, meghinthetjük por eritrittel.

Jó étvágyat!

Forrás:

LOVELY PALEO INSPIRATION

https://lovelypaleoinspiration.blog/2017/06/29/sargabarackos-gomboc/