Sárgabarackos gombóc
Ti készítettétek
Sárgabarackos gombóc
Éléskamra paleo fánk lisztkeverék
Sárgabarack…….:)
Imádom!! A legfinomabb téli süteményekbe, nyári ízeket varázsol. Legyen az lekvár, vagy kompót, vagy a fagyasztóból elővett gombócba rejtett finom, sárga gyümölcs. A hunzák élet elixírje.
Tavasszal az én kertembe is elfoglalta helyét egy sárgabarackfa. Szépen megéledt, növekedik ahogy kell!:) Jövőre remélem az első termést is meghozza, hogy megkóstolhassuk!
Tegnap az egyik konyhámban, ma másikban sárgabarack gombócok készültek Éléskamra fánklisztből. Épp olyan jól működött a dolog, mint a legutóbb a gőzgombócoknál. Nagyon szeretem ezt a lisztkeveréket!!
Az alaprecepten csak annyi változott , hogy az 1 tojás sárgáját elhagytam.
Recept
- 1 csomag Éléskamra paleo fánkliszt
- 3 tojás
- 50ml víz
Összekeverjük az alapanyagokat. 20 percig állni hagyjuk.
12 gombóc készül egy adagból. Tehát, 12 fél vagy negyed vagy pici sárgabarackra lesz szükség. Én most negyedeltem a barackokat, mert ezek óriásiak voltak:) Ha valaki édesebben szereti, hintse meg a barackot eritrittel.
20 perc után a tésztát sodorjuk henger alakúra, 12 szeletre osztjuk fel, egyenként lisztes kézzel nyomkodjuk szét és töltsük meg barackkal , formázzunk gombócokat. Forrásban lévő vízben főzzük ki a gombócokat. Miután feljönnek a víz színére, hagyjuk még főni 5-6 percet. Ezután, tetszés szerint pirított diófélében megforgatjuk, meghinthetjük por eritrittel.
Jó étvágyat!
Forrás:
https://lovelypaleoinspiration.blog/2017/06/29/sargabarackos-gomboc/