Nyújtható tészta édes receptek
Sárgabarackos pite (paleo)
Ti készítettétek:
Sárgabarackos pite (paleo
Szabó Anita receptje:
Tegnap nagyon finom érett sárgabarackot sikerült vennem a piacon, úgyhogy az itt található almás pite mintájára ezt a süteményt készítettem el belőle.
Kis Barbara írta a sütiről: "Gyönyörű szép lett, milyen életteli narancssárga süti! A lemenő nap vékony tésztarétegek közé bújtatva."
Hozzávalók:
a tésztához:
5 dkg porrá őrölt eritrit
4 L-es tojás
fél dl víz
20 ml citromlé
7,5 dkg folyékony kókuszolaj
a kenéshez:
1 evőkanál kókuszolaj
a töltelékhez:
1,2 kg sárgabarack
2 dkg pektin
10 dkg eritrit
a díszítéshez:
porrá őrölt eritrit
A tésztához habverővel összekeverjük a tojást a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk az eritrittel elkevert lisztet. Egynemű tésztává dolgozzuk. Amíg a konyhában 24 fok alatti hőmérséklet van elég, ha a tésztát letakarva 20 percig a konyhapulton pihentetjük. Ahogy bejön a melegebb idő hűtőszekrénybe kell majd tenni. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét 25 x 25 centis, kókuszolajjal kikent hőálló tál aljába nyomkodjuk. Ráöntjük, a kimagozott, pektinnel és édesítővel összeturmixolt sárgabarackot. A maradék tésztát 2 sütőpapír közt a forma méretére nyújtjuk. Rátesszük a barackos rétegre. Villával megszurkáljuk a tetejét. Végül 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a töltelék megdermedjen és a pite szépen szeletelhetővé váljék.
Forrás: