Sonkával, zöld fűszeres totu krémmel töltött sajtos piskóta rolád
Hozzávalók a piskótához:
1 csomag Éléskamra Omlós Piskóta lisztkeverék
6 M-es tojás
5 g só
8 evőkanál víz
6 evőkanál kókuszolaj
50 g reszelt parmezán, vagy grana padano sajt
Töltelékhez:
20 dkg totu krém
20 dkg totukrém extra
ízlés szerint só
ízlés szerint friss citromlé
ízlés szerint apróra vágott snidling, újhagyma, medvehagyma, lilahagyma
vékonyra szelt sült sonkaszeletek
fél dl forró vízben feloldott 5 gramm zselatin (nálam ez most kimaradt, de legközelebb így fogom elkészíteni, úgy szebben szeletelhető lesz a piskóta).
Elkészítés: a sütőt melegítsd elő 180°C-ra.
A tojásokat válaszd ketté. A tojásfehérjét verd kemény habbá. A tojások sárgáját a sóval jól habosítsd fel. Keverd hozzá a vizet, kókuszolajt, reszelt sajtot. Keverd egyneművé a lisztkeverékkel, ezután apránként, óvatos mozdulatokkal keverd hozzá a tojásfehérje habot. 36X28 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben vékonyan egyengesd el a tésztát és 180°C-on süsd, sütőtől függően 15-20 percig. Szép világosra kell sütni! Nem szabad kiszárítani, mert akkor nem lehet feltekerni, törni fog a tészta. Amikor megsült, egy konyharuha segítségével a szélesebb oldaláról, szorosan tekerd fel és hagyd hűlni. Amikor langyosra hűlt, tekerd ki és hűtsd ki teljesen.
Amíg hűl a tészta, készítsd el a tölteléket. A totu krémet, totukrém extrát, citromlét, sót, ízlés szerint zöld fűszereket, a feloldott zselatint keverd össze. A kihűlt tésztát kend meg a krémmel, szórd meg az apróra vágott hagymával, lila hagymával. Fektesd rá a sonka szeleteket, majd szorosan tekerd fel. Pár órára, tedd hűtőbe.
Könnyen, gyorsan elkészíthető finomság, nem csak húsvétra. Főtt tojással, friss zöldségekkel tálald!
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna